IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Se kar strinjam z Rijo. Je pa res, da sama nisem vstopila v materinstvo z nekimi romantičnimi predstavami, pa me je vseeno podrlo
Tudi mene. Dobro sem vedela, da prihajajo neprespane noči, da ni tako, kot v reklamah ali filmih, nisem pa mogla dejansko vedeti kaj bo to pomenilo. nisem mogla vedeti, Kako bo moje telo reagiralo na utrujenost in tudi tega sem se zavedala, pa mi ni nič koristilo, ko se je rodila naša pupa. Od prve ure je jokala za vsako...če je kolcnila, prdnila ali podrla kupček, če je bila lačna ali je bilo zanjo preglasno....mislila sem, da se nikoli v živjenju ne bom več naspala

.
Po štirih mesecih, ko so nehali krči, je začela spati dopoldan in popoldan brez joka. Ko je bil čas za dojenje sem jo podojila in z njo spala....trajalo je mesec dni, da sem bila končno spočita in nisem več živela kot robot. Kar se tiče nočnega spanja in dojenja, sva se z možem odločila, da bo spala z nama. Ko se je zbudila, sem jo podojila in sva spali naprej. Mož ni niti vedel kdaj. Več mi je pomenilo, da se vsi skupaj dobro naspimo, kot pa to ali jo bom razvadila. ponoči sem jo dojila do 13 meseca, čez dan pa do 18ega. Šele takrat je postalo crkljane.
Decembra bo stara 5 let in še vedno spi z nama, zato ker nam vsem tako ustreza. Če gre spat k mojim staršem, oba slabo spiva

. Drugo leto, ko bo šla v šolo, bo dobila svojo sobo in jo bomo počasi preselili, če pa ne bo šlo, pa tudi prav.
Kar se tiče goste hrane....v knjigi, ki jo imam doma, piše, da otrok lahko normalno napreduje, brez GH do 10 meseca, mislim, da tudi dlje...moram preverit.
Ne vem kako mu pripravljaš hrano. Mogoče mu ni okusna, če mogoče kuhaš neslano, dodaj sladko smetano ali pa kislo. Pa mlečne kašice. Mogoče se ne more navadit na okus hrane, ki nima mlečnega okusa. Kot sem napisala poskusi hrano mešat z mlečnimi izdelki, da mu bo čimbližje in za začetek naj bo čimbolj pasirana, potem pa mu postopoma dajaj s koščki.
Naši sem pasirala do 10ega meseca, ker je drugeče pljuvala ven. Potem pa sem postopoma ukinjala pasirano. Mogoče je bilo krivo tudi to, da je prvi zobek dobila šele pri enajstem mesecu.
Sedaj jevelik jedec, je ni hrane, ki je ne bi pojedla.
V glavnem...mi smo se naši pupi prilagajali, tako je bilo vsem skupaj lažje.
Pa srečno, da tudi vam hitro mine to krizno obdobje
< Sporočilo je popravil mika -- 21.9.2009 11:26:48 >