IZVIRNO SPOROČILO: gorenka
Pozdavljene punce! Se pridružujem klubu mamic z dojenčki.
Midve sva doma od nedelje popoldan in od takrat se še vedno privajava ena na drugo. Punca je precej nemirna, ima kratke intervale spanja. Uspavati jo je pa itak problem, tako da ponoči ne spimo kaj dosti.
Tako da imam par vprašanj, ker za nazaj nisem brala (nimam časa, pa še zarad šivov ne moram sedet dolg časa):
vetrovi: punco dajejo vetrovi tako da tudi smrdi kot
. Takoj ko zadrema jo začne napenjat in se zopet zbrihta. Kakšen nasvet?
kakanje: dojenči ponavadi kakajo na veliko. Moja ima samo vsak drugi dan polno pleničko. Patronažna pravi da je nekaj posebnega. Meni bi bilo bolj všeč če bi kakala na bolj pogosto. Priporočate kakšno hrano ki pripomore k temu?
podiranje kupčka: uspe nam vsake drugič. Pa še po tem jo moram dat nazaj na joško ker se čist zbudi in hoče sesat. In ponavadi potem tudi na veliko kolca
duda: nisem je imela namena uporabljati, vendar brez tega ne gre. Če je nebi imela se nebi nikoli umirila in zaspala. Tudi če jo nosim okoli ne pomaga. Zahteva ali dojko ali cuc. Na dojki je ne moram imeti skoz, ker sem fasala rane (zato sedaj uporabljam nastavke) in potrpim da se naje. Da pa bi bradavico vlačila po ustih (potem ko že napol spi) pa se ne da več zdržat. Patronažna pravi da ima izredno razvit sesalni refleks.
spanje: ko enkrat zaspi čez dan še nekako gre in spi v kosu 2-3 ure. Ponoči pa je že 1,5 ure spanja pravi luksuz, tako da je rutina dojenje, podiranje kupčka, dojenje (ker se čist zbrihta med podiranjem kupčka), pol urno ubadanje v posteljici z vstavljenjem dude. Potem pa mogoče zaspimo za kakšno urco. S tem da je spanje nemirno, tako da ustajam vmes ker se oglaša in jo napenja med spanjem. Tako da mora mami spanje nadoknadit dopoldan (kolikor se pač da).
Toliko za enkrat. Sigurno bi se še kaj našlo, pa mi sedaj ne pade na pamet.
najprej dobrodošla
SPANJE ja je blo pr nama isto skooos ponoč pokonc čez dan pa tko lepo spi da dol padš tko da sm že misnla da delam kej narobe ampak je zdele tkoo pridn da ne morm verjer se nadje še kaka noč k je pokonc ampak ni vredno omembe tko da še malo potrpi pa bo ti pa predlagam da spiš takrat k on spi ker čne te bo enkrat sam obrnil tko k je mene dobr da je biu moj doma da je previju ga sm ga sam podojila in sm dol padla ker sm bla res nenaspana
VETROVI ja tud to ni nč nouga men je rekla babca
SAB SIMPLEX naj mu dajem pred vsakim dojenjem po žlički 15 kaplic res da ga šraufa sam se pol mal umiri ampak sm jst en dan mal pretiravala in je reveža čist spucal zdej mu dam pa tm pa tm kako kaplco na dudo al pa polvico v flaško to je pa tud to aja pa z
lovorovim oljem lahko tud trebuščka masiraš midva ga skos in mu zgleda tok odleže da sva skooos polulana enkrat celo pokakana
TKOLE PA ZGLEDA KO MU ODLEŽE
drgač pa je bla učer babca sej ne vem če sm vm povedala me spomin mal daje ugleune lepo rastemo je rekla da dobr da mamo drug tedn posvetovalnico čene bi zdravnica misnla da je naš aleksej star več kokr v resnici je

ja smo zelo velki je zgleda po očiju
KOPANJE mi smo se tud kopal prej ubistvu takoj k se je popek posušiu sm ga pa pucala z 70% alkoholnimi robčki in se je super zacelilo tko da vm priporočam robčke dobi se jih v lekarni res je da jih je velik sam se pa obrestuje
BRADAVICE jst mam eno tako kremo čist mejhno REŠILKO ker sm mel obupno desno bradavico in mi je to kremo predlagala in spet se ponovim

se obrestuje tud boli me več ne k dojim
HRANA ja zjutri je tko kaka poli, piščančja prsa, marmelada ubistvu jem tko k so mi v bolnici dajal zvečer pa bl mlečne stvari sej druzga ne mormo še neki preveč težkega
čestitke in dobrodošle nove mamice

ste pa le končno dobile svoje štručke v roke
POSTELNE AKTIVNOSTI ne smeš met 6 tednou nič pa če si bla šivana ali ne ker se ti baje 6 tednou maternica krči zdej pa ne vem a je res al ne jst bo že še počakala te 3 oz skor že 2 tedna pol sm pa rekla da pošlm celo bajto nekam na izlet in tamauga mami moji v varstvo da bom nadoknadla

hecam se
evo zdej sm mal nadoknadla se javim še zvečer spet obiski lepo se mejte pa cortajte se veliiiiiiko