IZVIRNO SPOROČILO: lake
Meduzica Kako pa zgleda ta vajina telovadba. Kaj delata?
zaenkrat nam je fizioterapevtka naložila 4 vaje .. 2 raztegovalni 2 za krepitev mišic
1.) on pase kravice jaz mu z pritiskom in gibi vzdolž križa proti trtici raztegujem hrbtne mišice
2.) on pase kravice jaz dam roke pod pazduho in ga potegnem par cm višje tako da je vedno bolj na stegnjenih rokicah in da zadrži to pozo - krepi mišice
3.) dam ga na bok spodnja noga iztegnjena, spodnja roka pravokotna na telo, zgornja noga pokrčena .. pol pa zgornjo roko nekako potegnem v lopatici proti nogi da začne glavico dvigovat (krepi mišice ramenskega obroča - te potrebuje za obrat na trebušček). seveda vajo ponovim še na drugem boku.
4.) jaz sedim z razkoračenimi nogami. Njega položim tako da "sedi" na notranji strani mojih nog, s trebuščkom nagnjen na eno mojo nogo gleda navzven z rokicami čez mojo nogo naprej. Eno nogo ima pokrčeno s kolenom naprej (tisto ki je bližja meni) drugo nogo pa pokrčeno zadaj (tako kot bi delal špago s pokrčenimi nogami). Pritisnem na medenico zadnje noge tako da ima raven hrbet in stegujem zunanjo rokico.
ne vem če se kakorkoli šteka tele vaje (ful težko opisat) ampak če počnete kaj podobnega boste mogoče dojeli za kero vajo gre.
Predvsem vajo 3 ne mara ..-. tukaj se vedno začne jokat.
pol je pa še en kup vaj ki nam jih je na RA pokazala ... ampak te pa bolj usput delam, si ne vzamem prav časa za to ...