IZVIRNO SPOROČILO: Nezy85
No tudi mi smo se vrnili žr iz P. v torek, ampak smo rabli malo časa da smo se spet privadli na staro okolje(kar seveda neizmerno paše!!!),saj je v P. cela norišnica, in prideš domov še bol utrujen!!
Čestitam
Nezy85 za naraščaj.
Ja to glede norišnice v porodnišnici, pa imaš čisto prav. Sploh prav ne moreš prit k sebi. Otrok je nonstop pri tebi, jaz sem ga od prvega dneva dalje morala čisto sama rihtat, ker so sestre vedle, da je to moj drugi otrok, pa so me čisto samega pustle. Pol pa veš kako to zgleda, ko komaj stojiš, pa te šivi bolijo, pa od poroda ni še niti 8 ur, pa se ti moti, ti pa moraš posračkanega malega porihtat, pa celega preoblečt. Grozno. Pa skoz ti nekdo not hodi - pa ena prinese termometer, pa druga čaj, pa tretja pritisk pride merit, pa četrta kri jemat, pol pa peta pride, da ti otroka umije in zvaga, pa šesta odnese termometer, pol pa že sedma sestra zajtrk prinese, pa čistilka, pol pa dvojna vizita. Skratka, nimaš minute mira, da bi se naspal. Tudi sama sem komaj čakala, da sem prišla domov. Sam saj doma tudi nimaš mira, ker si skoz v pogonu - pospravljaš, pucaš, pereš, peglaš, kuhaš, vmes pa malega rihtaš, pa se še s starejšim 4 letnikom ukvarjaš. Tako da zvečer prav padem v posteljo, zmučena ko kristus.
No nam pa je danes, ko smo stari 14 dni, končno odpadel popi. Tako dolgo se je sušil da groza. Se je v popek naredil krn v obliki gumba, pa je spodaj bila popkovina še vedno sveža. Pol pa sem ga pri čiščenju v petek, obrnila ven, tale del ki je zgledal kot knof, in glej ga šmenta, da se je tisti del od knofeka proti notranjosti popija takoj zasušil v nitko. No danes pa je vse skupaj stran odpadlo. Jutri pride patronažna in če bo vse ok, se bomo že kje kopali, ker ko sem danes gledala popija, je not vse lepo suho in nič več ne rosi. Superca!!!
Aja pa še eno stvar sem odkrila. Danes sva se prvič podojila sede, na sedežni, z blazino za dojenje in moram rečt, da je dojenje manj boleče kot če sem to prej delala leže. Sem se vse do danes ahtala zaradi šivov, pa sem raje leže dojila. No zdaj pa upam, da bo boljše in da se nisem prehitro pohvalila glede manj bolečega dojenja sede.
Lepo se cartajte in papate. Ciao.