Ojla mamice!
Sem z zanimanjem prebrala vaše poste glede vrtca pa OD...sem šla hitr pogledat in našla obrazec in res je...zanima jih toliko stvari, itak moraš napisat še TRR, da bojo ja šli vsak € preverit
banda!!!
Andromeda -
za Daria da tko fajn papca! Naš ima dneve, ko že samo zagleda nekaj v krožniku pa kao noče jest, a vem da je full lačen in je to tudi že prej jedel. Pol ga nekak na finto dobim ali pa celo risanko prižgem, da ja kej poje...no in večinoma kar cel krožnik...lump si zmišljuje! Drugače bi pa lahko naš živel samo od kruha, pire krompirja in špinače, paštetke Junior, Poli salame, Milch Schnite pa Monteja in kakšne zelenjavne župce. Aja pa banane...drugo sadje kot da ne obstaja!
poli* - kakšne težave imate s kakanjem? Naš je tudi bolj tko..na vsake dva dni, pije sedaj redno Isilax, mu dam kar v čaj. Ima obdobja ko je vse lepo redno vsak dan, včasih se mu pa prav vse strdi in rabi tudi kakšno svečko, da mu pomaga.
Že nekaj dni sedaj bolj tko..tko spimo, se zbuja in se skoz nekaj v predelu lulčija prijema...revček ne zna povedat kaj je, ma možno, da ga kaj peče. Napotnico sem že poslala, ko sem dobila pri pediatrinji za pregled pa bomo videli kaj se da naredit.
Glede kakšnih diagnoz pa še vedno nič novega, čakamo na klic iz Centra za avtizem. Sva pa full optimistična, ker sva z mojim našla program, s katerim močno upava, da mu bova znala pomagati. In DA otroci z avtizmom se pozdravijo v tej meri, da obiskujejo čisto normalno OŠ, SŠ in nekateri celo doštudirajo. Ma šola mi je še najmanjši problem, sem vesela, da se ti otroci s pomočjo tega programa spremenijo 100% na vseh področjih. Našla sva tudi mamico, ki je ta program že izvajala s svojim sinom in sedaj fantek hodi lepo v OŠ, se lepo uči, je vse ok, dosti samostojen, le delajo še na čustvenem področju. In z gospo se bova tudi dogovorila za en sestanek, je pripravljena pomagati z nasveti.
V soboto smo bili na Obali pri enem kiropraktiku, onur btw sem se nate spomnila, ko sem videla tablo Hrastovlje :) in nam je pokazal eno vajo za govor. Jo izvajamo, kolikor nam pač Tian dovoli. Se pa 3 dni zelo veliko oglaša, ampak mislim, da je to bolj zaradi tega The Son-Rise programa in ne zaradi te vaje. Kolikor sva uspela izvedeti za začetek, delamo doma na očesnem kontaktu, za vsak glas, ki ga da iz sebe, ga pohvaliva, ampak to gre za takšno full hvaljenje, že pretiravanje (tako vsaj piše oz. sva videla na videih, da se mora početi) in opažava, da se non stop oglaša.
Vrtec je že poslal vlogo za usmerjanje, dokler pa ne dobi specialnega pedagoga v vrtcu, bo na dom prihajala upokojena specialna pedagoginja. Sva v vrtcu vprašala, če imajo kakšen kontakt od nekoga in sva dobila od Tianove vzgojiteljice kontakt od gospe Mihaele. Je že Vanja govorila z njo in, ko sem jo še sama poklicala, je že poznala zadevo in je pripravljena zastonj prihajati k nam domov in se ukvarjati s Tianom. Kar nisem mogla verjet, da obstajajo še takšni dobri ljudje. Mi je bilo prav nerodno po telefonu, je pa vsaj sprejela, da ji bova povrnila prevozne stroške, ker se bo vozila iz Radovljice. Jutri se oglasi prvič.
V petek pa prvič logoped. Skratka skoz imamo nekaj
in pol popoldan v petek zopet malo domov v CE, imam še eno obletnico, in sicer valete - OŠ in jih imam na seznamu že 52 tako, da ja..3je razredi se bomo skupaj srečali pa še muzko sem uštimala, da ne bomo samo sedeli in jedli, ampak tudi migali