14.11.2009, 19:32
2830
(a je to sploh mogoče opravičit? je nasilje samo po sebi sploh opravičljivo ne glede na njegov izvor/razlog??? - psihično nasilje lahko porodi fizično nasilje: to, da otrokom grozi, da se bo odselil, jih ustrahuje in da se razživcira in jezi, če kaj ni po njegovo - to je psihično nasilje. In ja, očitno je porodilo fizično nasilje in potencialno ga bo porodilo v prihodnje pri otrocih (beri zgoraj)
- žrtev psihičnega nasilja: ok, mogoče je žrtev psihičnega nasilja, ga pa kljub vsemu čisto mirno izvaja nad lastnimi otroki. zrel človek, ki ima kaj v glavi, se do svojih otrok ne obnaša nasilno
- se igrajo s čustvi drugih - ta tip se več kot očitno znaša nad nemočnimi in nedolžnimi otroki z verbalnim nasiljem. načrtno, nezrelo in bom uporabila tvojo besedo - perfidno - izvaja psihično nasilje, in jih straši
Vse tvoje besede so obojestranske. Dejansko si postavila ogledalo, vendar jaz v njem vidim odsev tega moškega. Niti najmanj se mi ne zdi nedolžen in njegove reakcije se mi nikakor in iz nobenega razloga ne zdijo opravičljive. Lahko se mi človek zasmili, ker je bil, kot ti praviš "žrtev", vendar zavedati se je potrebno, da bo ta vzorec obnašanja privzgojil otrokom. Moje mnenje je, da takega človeka vsaka stresna situacija lahko privede do nasilja, ampak veš - stresna situacija je za nekoga lahko tudi če otrok v jutranjem hitenju proti službi polije mleko...
Seveda so moje besede obojestranske. razlika je samo koliko je necesa v dati situaciji domisljija in koliko dejanskih dogodkov. In te zgodbe, ki jih napletas so povsem brez utemeljitve. Plod tvoje domisljije ali morda tvoje preteklosti, s katero niso dokoncno razcistila.
Lahko razglabamo se dalje in analiziramo napisane poste ter ugotavljamo kdo je res nasilen, vendar je le to nesmiselno. Vcasih je boljse biti posten s samim seboj in skociti v tujo kozo, ter pomisliti npr. kako isces otroka po stanovanju, a potem ugotovis, da je tasca meni nic, tebi nic, otroka /-e odpeljala k sebi. To ti bo priklicalo nasmeh na obraz verjetno.

.
. Pa moreš vedet, da je bila kepica tiho kot mišek. Pa ubogljiva kot pipika, pa ni šlo. Ampak seveda to je bilo zato, ker sem bila tam celih 4 dni. Če pa bi bilo to dlje časa, pa pod istimi pogoji in vzdušjem v hiši bi pa verjetno bila 100x hujša od tvojega moža. Na mesto mizice bi jaz verjetno taščo metala po stanovanju. Ampak hvala bogu do tega ni prišlo. Je teta pehta prej orgirala. Za kaj sem ji zdaj iz srca hvaležna. Kaj ti hočem povedat. Razumi svojega moža. In mu povej da je občudovanja vreden, da zaradi svoje družine in ljubezni do tebe to vse prenaša. Marsikdo nebi. Pa nevem kaj sploh razmišljaš. Popokajte cule pa brž na svoje.
, zato nima smisla debatirat več o tem.
Žalostno, ma resnično.
in tudi ni važno za nas, da kdaj izvemo pravi vzrok.
staremu človeku se je namreč težko spremenit.
namesto parfumiranega papirja, daš pa zraven pomirjajočo glasbo