IZVIRNO SPOROČILO: charlyka
Kaj delate
?
Jaz skos na forumu visim in berem o matičnih celicah ... še nisem nič nagruntala ...
midva jih nisva in jih tudi v drugo ne bova. Mi je to vse mo ja teta razložila, ki dela nz genetiki..to je preprosto tržna niša, ki se je dobro ali pa spet ne tako dobro prijela. Dejstva, ki jih nihče ne pove so recimo: to, da se celice hranijo in so uporabne le do otrokovih 35-40 kg!!! No, sedaj si pa izračunajte koliko bo otrok star ko bodo za v kanto..recimo, da bo, če bo punčka okoli 5. razreda, če bo pa fant pa verjetno še prej...torej..že to je en velik nateg..potem, po otrokovih 40 kg, te celice ne hranijo več, ker ne bi funkcionirale..
2. če otrok zboli za levkemijo, je evropska banka tako dbro založena, da do sedaj še ni bilo primera (ali so pa resnično ekstremni), da otroku ne bi našli ustrezne vrste celic. Je pa res, da je vse odvisno za kako težavno vrsto bolezni gre.
3. To je tako draga procedura, ki jo je možno izvest le par ur po porodu, pa še za to morajo biti posebej izurjeni tehniki, ki pa jih na žalost v Sloveniji primanjkuje...
če sem ti kej pomagala pri odločitvi...
aja, pa verjemi, da če bi blo to takoooo super duper, ne bi bilo 1. plačljivo, ampak v dobrobit otrokom
2. zdravniki na tem področju bi to krepko podpirali, pa ne