IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
3Soncek3, ti svoji tašči kar lepo povej, da je lupinca predpisana z zakonom od prvega dne, ko gre otrok iz porodnišnice. Če se kaj spozna na fiziko, ji lahko še o silah med trkom razložiš, ker ni šans, da otroka obdržiš v rokah, ampak ti ga izstreli in ubije.
Znajo res pametovat ti naši sorodniki, ja. Meni je že v porodnišnici mama pamet solila glede dojenja
, saj ko je prišla na obisk, sem jo ravno podojila in ker je potem čez kako urco spet jokala, sem jo ponovno pristavila, saj so mi tako svetovali v P, da se mleko čim prej začne delat. no, in že mi je solila pamet, da naj je ne bi dojila pogosteje kot na 3 ure! Sem kar ponorela!!! Od takrat naprej je komentarje zadržala zase.
Tašča je pa spet imela pametne pripombe. Kake 15 min po hranjenju pride na obisk in jo ujška gor in dol, da ti rata slabo, jaz pa brez ja*c, da bi ji rekla, naj neha. Nakar seveda malce mleka izbljuva ven, tašča pa vsa pametno reče:"Ja, a si se preveč najedla?" Grrrrrr.....
Saj potem sem ji rekla, da to ni od hranjenja ampak od ujškanja, sam kaj ko ji ni nič pomagalo in je naslednji dan vse skupaj ponovila.
se podpišem pod tole glede lupinice. Eni na žalost še vedno živijo 20 ali več let nazaj
Kar se pa dojenja tiče - ne vem kak je na začetku, ker so mi vida takoj dali v inkubator in sem si jest začela mleko črpat 3. dan. So pa sestre v laktariju rekle, da najmanj na 3 ure črpat, ker je pol že problem v bradavicah. Me je enkrat ena sestra prov na p*****a, ko sem se prišla črpat po 2 urah in pol
Je pa res boljš, da se na 3 ure otrok hrani zaradi ritma - za ostalo pa ne vem. Je pa čisto odvisno od mamice do mamice. Sej čez dan ni panike, samo ponoč je problem.
Kar se pa tiče bolečin med dojenjem - punce, ni tak hudo kot si nekatere predstavljate. Računajte na to, da sem jaz dojila in si zraven še črpala mleko pa me ni niti 1x bolelo. Bolj je problem, če fašeš mastitis. Sam jest ga k sreči nisem dobila - že zato, ker sem si še črpala mleko. Pa pazit moraš na higieno rok.