Cer!
Danes so se moji sefi vrnili z dopusta in sem jim povedala, da glede na to, da imam se 9 dni lanskega dopusta, odhajam na dopust ze 22. januarja in me ne bo vec nazaj. Pa me je sefica prosila al da mi izplacajo dopust (teh 10 dni letovsnjega, ki ga moram porabit se pred porodnisko) ali pa da se mi prenese v naslednje leto ves in porabim letos samo se lanski dopust. Tako sem se odlocila bom po porodniski porabila se cel letovsnji dopust ... juhu ... to bo potem se en mesec po porodniski, kar mi pa cist odgovarja, glede na to, da pred septembrom sigurno ne dobimo vrtca.
Tako da dejansko grem 22. februarja, pred tem en teden delam, pa en teden dopusta, pa spet en teden delam, pa spet en teden dopusta, tako da bom vsak drugi teden v sluzbi, potem pa na porodnisko. Pa cist sem srecna, ker je v bistvu to moja prva prava porodniska! Prvic sem bila studentka in s precejsnim pomanjkanjem denarja (zdejsnjih 200 na mesec sem dobivala), sedaj bo porodniska vsaj dokaj normalna.
Lucika ... kako bo dojencka prenesel prvi otrok ... mene nic ne skrbi. Zaenkrat zelo lepo sprejema nosecnost in je ves navdusen. Ce se kaj po trebuhu bozam al pa kej, me tako vprasa ... mami, a brca. In danes, ko je bil ze v postelji, je
prevale po trebuhu delal, pa sva skupaj tipala in mu je bilo ful zabavno, ker je bilo res kaj za cutit. Sva mogla se ocija poklicat, da je videl kaj se dogaja, ampak mu je potem takoj roko odstranil, da bo on cakal na brcike. Potem pa je raven povedal, da z ritko miga.
Tudi kar se psov tice, nisem imela nobenih skrbi (drugi so bili zelo zelo skepticni) in upam, da se tudi tokrat ne motim in da bo vse ok. Bi pa znal bit problem, ce bo fantek in ne puncka, kakor si jo zeli on.
Kar se pa porodnisnice tice, smo mu tudi ze vse razlozili kje se bo dojencek rodil in kje mi ga bodo zdravniki pomagali roditi, tako da vedno, ko se peljemo mimo porodnisnice rece, lej mami, tukej bos pa ti dojencka rodila. Tako da je mislim, da je tudi to kar pripravljen. Ga pa res ze ves cas pripravljava na prihod novega clana. Tudi kar se posojanja igrack tice, itd. Pa tudi v vrtcu so precej posvetili tej temi, tako da ga tam pripravljajo tudi na to, da mogoce bo pa fantek.
Rozca ... a otroci ne smejo v porodnisnico zdej? No, upam, da bodo cez 2 meseca pa ze lahko, da bo Gal lahko prisel dojencka pogledat. On si je namrec zelel in gledat, kako se bo rodil.
Otroske cote ... danes se je moj dragi odlocil, da jih opere in prva zehta ze visi zunaj, da zamrzne (ce bodo kaj bolj bele - sicer so itak zelo lepe, pa vseeno), jutri pa naslednja zehta, potem bo treba pa se vse pospravit. Se je ze moja mami javila, da mi vse zlika.
Pravijalna ... moja prijateljica si je dala narest tako "policko" z obrobo (da otrok ne pade dol, edino spredaj - tam, kjer ima potem otrok nogice, je bilo brez obrobe) za na pralni stroj in je bila super previjalna miza, pa se vodo je imela zraven - za tiste, ki nimate prostora, bi bila mogoce super resitev.
Imajo pa v Ikei tako, ki jo nasraufas na steno in se tudi zlozi, ko je ne rabis (no, pa v bc sem jo tudi ze videla).
PS: Zdej imate lumpijevo previjalno ful poceni v Mercatorju ... izgleda kot od Lip Poljcane.
Oprema ... midva imava od gugalnika, do skakalcka, do prenosne posteljice, cebricka, banjice, peg peregov gugalni stolcek za hranjenje, ... se in se stvari in sploh ne vem kam bova vse to dala. Pri Galu sva nakupila in dobila ma cisto vse. Mi pa gugalnik ni kaj prav prisel, ker je Gal skoz dol lezel.
Iz spalnice v otrosko sobo ... mislim, da je bil Gal star cca. pol leta. Takrat je sele dobil svojo sobo in sva ga takoj prestavila tja. Pa ni bilo nobenih problemov. Je pa res, da je ze od malega ponoci pridno zaspal in spal sam in se je tako nadaljevalo tudi v njegovi sobi.
Jessy ... dude, blazinice za dojenje, kozmetiko (to bom kupovala predvsem v lekarni), plenice, itd se pa splaca v Muellerju kupovat. Je res poceni in kvalitetno. Se modrce za dojenje imajo super in tudi poceni.
Papirji za CSD in napotnica za resilca ... jaz sem ze vse dobila v ponedeljek na pregledu. No, sicer je pa se 2,5 meseca do konca.
Bom sla pa urejat stvari v zacetku februarja.
Branka28 ... drzimo pesti zate.
Ime ... za fantka precej predlogov, za puncko pa nic pametnega al se pa noben ne strinja.
Gal hoce imet pa Lani.
Nosecka24 ... dojenje in nastavki za dojenje ... sem ze 100x napisala, da je to moja OBVEZNA OPREMA ZA V PORODNISNICO: Meni zaradi res majhnih bradavic nikakor ni uspelo. Ko pa mi je ena sestra v porodnisnici rekla, naj si kupim te nastavke, je dojenje lepo steklo. Dobis jih pa povsod (Mueller, DM, Lekarna, BC, ... ). Meni so bili Aventovi najbolji!
Potem sva pocasi prehajala na dojenje brez nastavka, ko so se bradavice vsaj malo povecale, da je lahko zagrabil. Je pa tudi mene precej bolelo.
In kjub nastavku ni nikoli zelel piti iz flase vse dokler ni bil tako velik, da je dobil ze tisto s tremi luknjami, da je kar curljajo ven, pa se takrat je bil ze gres notri, ker aptamila in podobnih mlekov ni maral.
7lina7 ... krasno imate! Pa tudi sobico imate ze cisto pripravljeno.
Sem bila ful dolga, ampak sem imela spet cca. 7 strani za prebrat.
Lep vecer, Ursa