IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
Rožca, žal se s tvojim mnenjem glede poroda v medenični legi ne morem strinjat. Ko je moja prijateljica rodila z medenično vstavo, sem bila tudi sama takega mnenja, kot si ti, ko pa se je šlo zame, pa sem v trenutku imela 1001 skrb. Je drugače, če sam to doživiš.
Ja, se strinjam, da je drugače in te skrbi ... vendar se mi pa zdi popolnoma nepotrebno strašiti druge, ki imajo podoben problem. Ne vem kje sem že prebrala, vendar pa se v medenični vstavi rodi le 2% otrok (CR ali naravno).
G dolžnost je, da te opozori na to možnost, da se otrok morda ne bo obrnil več na glavico, ker ima manj prostora..., vendar pa to še ne pomeni, da se otrok ne bo več obrnil. Mene je predvsem to zmotilo. Kak se bodo punce odločile glede poroda, je to njihova stvar.
Pa še neki, ta kolegica, ki je rodila v medenični vstavi pred parimi tedni, mi je rekla, da se je njen fant obrnil nekje v 35. ali 36. tednu na ritko, ker prej je bil pa lepo obrnjen na glavico. Zato sem jest mnenja, da morjo najprej počakat kaj se bo iz tega izcimilo in ne takoj začet razmišljat, da bo treba rodit v CRju ...
Se mi zdi, da včasih mal preveč črno gledajo na vso stvar. Moraš biti pripravljen, vendar pa ne paničart.
Aja, pa še to - kolegica je rekla, da pri njej so šli takoj v naravni porod, ker ji je odtekla voda, popadke mela sam še na par minut in je v 45 min rodila - pa še odprta čist.

V takih primerih je treba hitro ukrepat.