MUCICA - jaz nastavkov tud nisem rabla. počakaj, ne kupuj jih vnaprej, nima smisla. eni vem da so za vdrte bradavice, ko dojenček pač ne more normalno sesat, eni pa več ne vem za kaj so...
no, pa da še eno izkušnjo z vami podelim - nočem nobene strašit, mogoče pa bo kateri lažje... meni bi mogoče blo, če bi mi kdo to prej povedal... jaz sem prejšnjič rodila ob 3h zjutraj. seveda si celi zmatran in zaspan, to je pač normalno. ta mala je pol cel dan jedla in spala in jedla in spala.. seveda še na začetku nima kaj dosti za jest, ker ta pravega mleka še ni, zato je pač zelo pogosto in kar dolgo na zizi. od tega te ful bolijo bradavice, meni so celo cele razpokale, da sem imela krvave. malo lanolina gor in je bilo kar boljše. čez dan tu pa tam obiski (pri meni ali pri cimri), kar je seveda onemogočalo, da se konkretno spočiješ. najbolje je seveda izkoristiti priložnost za spanje, ko dete spi. pol pa je prišla prva noč na vrsto... pa sem mislila, da sem bom pa končno le naspala... ja ja... ta mala je hotela ves čas jest (pri teh min količinah jo razumem
) in se je ful jokala in jokala in jokala. mene že vse bolelo, da več nisem vedla sploh na katero zizo jo naj dam, katera manj boli... sem že jaz tud bla na robu solz zaradi bolečin... in ker pri moji cimri ni bilo tako (ta mali se je zbudil tu pa tam, enako kot čez dan), sem zdržala le nekje do 2h zjutraj, pol pa poklicala b.sestro. in ta mi je rekla, da je to pač normalno za prvo noč, bo treba pač malo potrpet in it to skozi. v tistem trenutku bi jo sicer najraje zadavla, ampak kaj, ko je imela prav... pač je bla to še druga noč, ko nisem nič spala in že skoraj jokala od bolečin. naslednji dan je bilo dosti bolje, naslednjo noč pa je ta mala spet normalno spala. pol pa je tak že naval mleka prišel.
seveda se to niti ne sliši tako strašno, ampak ko pa si v tej situaciji (in nisi predpripravljen na njo), pa zna biti zelo hudo. v bistvu 2 noči brez pravega spanca - tu pa tam le po kakih 15 min - pa bolečine, pa krvavitve... najhuje je pač pomanjkanje spanca.
mogoče bo pa kateri lažje, ko bo prišla v to situacijo, ker bo že vedela, da to pač mora iti skozi in je to to... seveda pa ni pri vseh enako... aja, no pri cimri pa se je isto zgodilo naslednjo noč - je ta mali imel 1 noč zamika...