Vaney..
tudi jaz sem imela CR, spinalno, pa je bilo vse vredu, v bistvu ti vse porodijo, otroke sem dobila takoj na ogled, še čisto sluzaste, samo ovite v planičko in da sem lahko dala na hitro lubčka
..nato so šli do inkubatorja, ker so bile predčasno rojene, ampak takoj drugi dan so me poslali dojiti, vsaj na poiskus..pa je šlo nekaj...vzeli iz inkubatorja, na dojenje, pa nazaj..
Kar se tiče okrevanja..Cr sem imela zjutraj, zvečer so me že postavljali na noge..to je res malce hudo, ampak po par dneh že hodiš sam okoli, čistijo te sestre in ko imaš čisti urin, ti odpojijo cevko in šele takrat greš na wc sama, na veliko potrebo..ne vem, meni je vse tako hitro minilo, da me na Cr spominja samo čisto tanka linija, ki je skoraj nevidna okoli bikini predela..
Čišča je krajša, jaz sem porabila vse skupaj 4 pakete vložkov teh večjih, po parih tednih pa funkcioniraš kot prej, vsaj jaz sem..
Kar se dvigovanja tiče..seveda ne smeš dvigovati težke stvari do 6 tednov po porodu, tukaj mislim težke stvari, v kar ne sodi tvoj otrok, kot pravijo nekateri...razen če imaš že katerega doma, kot jaz, ki ima 14 kg..to ne..vse ostalo lahko počneš...in še to, več hodiš, hitreje si fit...jaz si nisem predstavljala še isti dan vstati, ampak sem in potem je šlo vsak dan bolje..v bolnici sem bila teden dni, še zaradi zlatenice male, drugače odpuščajo tukaj po 5 dneh, če je vse vredu..
Naj te ne bo strah, vzami spinalno, tako si prisotna pri porodu, v bistvu je vsega konec v parih minutah, pri meni je to bilo 20 min., pa sem imela dve, pa še celice so mi vzeli..tako da pogumno, ni bav bav...pa ogromno vode ti pomaga prečistiti še hitreje..se pa lahko razlikuje od porodnišnice, kako temu strežejo..meni so vse razložili kaj in kako, no moj g.
Jaz sedaj čakam na naravni porod, tako da bomo videli kako bo..če pa bi otrok ostal do roka še vedno notri, ali bil med težjimi, pa bi se odločili za CR...In kaj mi je bilo najhuje?? Glavobol po spinalni, to edino, ker nisem mogla biti pri miru, ker baje moraš biti vsaj nekaj časa...
..pa so mi dali tablete, pa je bilo kul..
Billi..otroci baje pridobijo do 300 g na teden, tako da ne bo sile, če imaš še dva tedna do poroda
Kora...DRŽIM PESTI......
nič imejte se punce..
binabina..
..držim pesti, pa javi..