no, jaz pa sem se odločila cepiti..namreč tukaj prihaja cepivo, ki ne vsebuje živih virusov in so ga imenovali cepivo za izbrane...
..sem našla strani na netu o njem, največji povdarek je na imunskem sistemu, ki mu da nekakšen boost...kakorkoli, najbolj primeren za nosečnice in otroke, drugačen kot pri vas v slo..to me tolaži, da je eden najbolj uporabnih v ZDA za nosečke, pravtako v Nemčiji, Franciji, 3paniji, Luksemburgu..torej mislim, da bo o.k...ker tistega z živim virusom ne bi spravla vase..
Sem kar nekaj brala na netu, pa sem ugotovila, da je res medijsko zelo pokrita gripa..v neg. smislu, vendar ko bereš določene strani, tiste prave, ti je več jasno, kaj je v nekem cepivu in kaj ne...
In nočem tvegati....najbolj me skrbi, da bi se bolezen razširila na pljuča in ko si enkrat tako hudo, da te dajo na respirator, ki btw.pri hudih oblikah ne pomaga, si lahko kar na koncu..Slovenija kot tudi tukaj ne nimajo spec.aparata za dihanje v takšnih primerih, ki dovaja kisik direktno do celic v kri, zato je tudi šansa preživetja tudi z hudo okužbo pljuč večja....
No, nočem strašit...moja odločitev....
še jaz pogledam na tale FB..
Katera je že zadnjič iskala soseda na farmi????
Jaz rabim tudi še dve, da jo razširim