tiste, ki imate že otročke - koliko jih dvigate. jaz vsaj katjušo non stop, pa me je vsakič strah, da ne bi bilo kaj narobe.
Se trudim, da čimmanj, ampak brez ne gre. Tako taprvega (blizu 18 kg), kot tadrugo (13,5kg). Se mi zdi, da se držiš unga, da naj ne bi dvigoval več, kot 5 kg samo v prvi nosečnosti :D Ampak pazim, da počepnem in ne dvigujem s hrbtenico, pa da jih glih ne prenašam nekam daleč.
Če ima katera še kakšne izkušnje oz. razlika 1- 2. 3. itd porodov naj mal napiše. Res me zanima, če je v drugo kaj drgače.
V taprvo mi je odpadel čep in sva takoj tekla v porodnišnico. Imela kake 4 ure rahle svoje popadke in se nič odpirala, zato dobila umetne, peklensko boleče, trajali kakih 7 ur, pa se še vedno nič odpirala, dobila EA in pol čez kaki 2 uri kooončno rodila. V tadrugo dobila doma svoje popadke, šla ene 6x na WC, da je šlo vse z mene ven, čakala doma kako uro in pol (predolgo!), da se popadki zgostijo in po 50 minutah od sprejema v porodnišnico rodila naravno. Če se ne bi pol ure z babico prepirala, da hočem EA in smo potem čakali anestezistko, da pride od doma, bi mi babica predrla mehur in bi verjetno rodila isto minuto, ko sem prišla v porodno. A ja, EA nisem dočakala :D. V tretje upam, da bo podobno drugemu porodu, če bo še hitreje, ne bi imela nič proti :) V taprvo nisem prišla k sebi še dober mesec po porodu, v tadrugo sem odskakljala iz P domov kot srnica.