Se vam še jaz pridružim, brala sem vsake toliko malo, malo več na tistem zasebnem forumu avgustovk, ne pa kaj veliko...Se bom potrudila, da kaj več napišem.
Tukile sem mislila napisat o streptokoku, ker imam lih neki izkušenj. Da povem mojo zgodbo. No pri prvem, reojen sept 2008 se je ravno začelo govoriti o tem streptokoku, no in kolegica je rekla gin če ji naredi test in ji ga je...valda jo je skoraj kap, ker je mislila, da bo itak negativen. Evo enaka zgodba pri meni, rečem gin če bi lahko dala bris na test in je to naredila (je pa res fuuuul fajna, se fuuul potrudi, vedno vse pregleda, skratka kapo dol). No in ja pri meni tudi pozitivno, ma adijo pamet, skoraj me je kap. No potem sem precej prebrala in ja dobiš ga lahko kjer koli, recimo na javnem vc-ju, bakterija pač živi kjer koli in za žensko ni nevarna. Nevarna pa je lahko za dojenčka, ker se lahko v porodnem kanalu okuži, zato je samo pomembno, da se ve, če si okužena, da ti dajo antibiotik in je to to. Meni so ga dali (v žilo), tamal se ni okužil, so mu pa zaradi tega dvakrat vzeli kri in je bilo vedno vse ok, zato ni dobil antibiotika. Iz preventive ga dobi samo mamica v času poroda, dojenček pa samo če je okužen. No pa da ne govorim, da so me takat v porodnišnici spraševali, ja kako da vam je pa naredila test, je blo kej narobe, skratka en kup vprašanj...pa ni bilo nič, pač jst sm rekla oz. prosila, pa je dala. kao da niso glih veseli, da dajo gin bris na test ker je drago...no sedaj so pa omogočli da se po normaln ceni plača samoplačniško...in danes so meni še enkrat vzeli bris, danes sem imela drugo gin (moja žaaaaaal na dopustu), pa mi je rekla, da sedaj vzamejo bris iz nožnice in iz črevesja (dva testa), vsak po 10 eur (ZD NM), rezultat pa dobim domov v roku trh dni, pa na prvo stran materinske knjižice dobiš štempilko, da če greš recimo prej rodit, da iz P pokličejo v laboratorij, da vprašajo- tko mi je dans povedala gin.
No evo...upam, da sem vam mal pomagal, ker dve leti nazaj o tem ni noben nič vedu, v P so me gledal k da bi z nevem kje padla...ma kr neki, nobeni mi ni povedu, kje vraga to stakneš....
Je pa fino, da se test naredi čim kasneje, da ne bi bil lažno negativen.
No pa da povem še nekaj malega o sebi, rok imam 9.8., tamali lepo brcklja, danes sem imela prvi ctg in je bilo vse ok, doma imamo enega živahnega sončka Patrika, ki bo sept. star 2 leti, tko, da dolgčas ni niti sekundo, pa ena taka mala čvekica je, da nas res skoooz zabava.
Kar se pa opreme tiče....mamo vse doma...samo še večino v prafaktorjih, zibka še v garaži v kosih, vse cotke še za oprat....jaz pa kar nekaj sanjam...oz se zanašam, da je bil prvi 5 dni čez rok, da brez veze, da hitim..sam tko, ko me kaj zvije, se pa mal zavem, da bo kmalu treba mal mignit...
Sej ne vem, nisem tko dobro brala, ve imate že v tavečem pripravlejno?...Ne me prestrašit, ali pa tudi, da jutri začnem prat...
pozdravček.