ja, evo ga še zate ESTERHAZY REZINA ( POSTOPEK LAHK VIDITE NA POP TV - ODDAJE - LJUBEZEN SKOZI ŽELODEC-14.ODDAJA )
Sestavine : za biskvitek - zelo nizek - uporabimo večji in nižji pekač!! :
- 6 beljakov....trd sneg
- 70g mletega sladkorja
- 200g mletih mandljev....najbolje, da vzamemo tako dražjo varianto, da so zmelti že olupjeni mandlji...biskvitek ful lepše barve( ni pa nujno...stvar okusa)
V sneg počasi umešamo sladkor in mlete mandlje....maso razporedimo v tankem sloju na peki papir v nizkem pekaču...pečemo max 15 minut na max 160-180 stopinj
Še toplo ločimo od peki papirja in ohladimo...potem narežemo
na 4 kose, če imamo normalno velikost pečice.
Najlepši kos biskvitka položimo na mrežico ...take ki so npr. v pečici in v vodni kopeli raztopimo celo
tablico bele čokolade v eni posodi, v drugi pa ene
pol tablice temne. Nato pripravljen kos polijemo z belo čokolado, čez kako minutko pa po širini naredimo črte še s temno čokolado...nato vzamemo palčko in vlečemo po dolžini črte navzdol in dobimo tak vzorček..pustimo ohladiti
KREMA: V kozico nalijemo
2,5dcl mleka damo na ogenj, hitro dodamo
3-4 rumenjake, ki smo jih prej ločili, fino mešamo s
penovko, še bolj mešamo ,ko dodamo
2 dobri žlici Gustina in nato še
15 dag sladkorja....to
mešamo,
da zavre...nato odstavimo in še vedno mešamo....
vmešamo še 1/3 masla....nato pa pustimo nekaj minut, da se malo ohladi in zgosti.
Vzamemo primeren
pladenj ali krožnik damo nanj eno platko, namažemo s kremo, pa drugo platko namažemo kremo, pa še tretjo, pa kremo...na vrhu pa položimo tisto s čokoladno oblogo, potem s kremo še zamažemo s strani, lahko posujemo od strani še
z lističi mandljev , damo na hladno za 2 urci in hamsi...njamsi.....pa dober tek!!!!!!!!!!!
_____________________________
SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009
VSI MOJI SONČKI