writing-img

RE: 2. porod in popadki

clock-img

27.06.2010, 15:22

clock-img

Lantea

pencil-img

362

Mene pa zanima, kako izgleda to, če imaš samo recimo 2 ali 3 urce popadke in že rodiš. A pridejo takoj na, ne vem, 10 minut, ali kako? Ker mož je eno uro oddaljen v službi, jaz pa pol ure do porodnišnice, pa si mal računam, kolk bova v takšnem primeru morala na gas pritisnituser posted image . Sicer sem prvič imela popadke 28 ur preden sem rodila, pravijo pa da upati ni grehuser posted image .

clock-img

27.06.2010, 15:35

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Pokličeš rešilca in je.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

30.06.2010, 08:03

clock-img

agataema

pencil-img

565

Jaz sem bila 7 cm odprta brez enega popadka, ko pa so prišli so bili takoj na par minut. Ne drži pri vseh ta formula, da so najprej npr. na 30 min in potem skoz manj. Jaz vem, da bom morala zdaj v drugo ob prvem popadku šibat v P, ali v režiji z možem ali pa rešilec, ker če bo v drugo še hitreje kot v prvo, bo kar kriza, glede na to da imam do najbližje P eno uro.

clock-img

30.06.2010, 13:42

clock-img

mišk

pencil-img

2527

V drugo sem imela prvi popadek ob 01:15, ob 04:15 pa sem že rodila. Torej je od prvega popadka do poroda minilo natanko tri ure! Popadki so se mi začeli že takoj kar nekje na slabih 10 minut in se zelo hitro stopnjevali. V porodnišnico sem prišla nekaj pred tretjo zjutraj, odprta 4 cm, pol pa je šlo zelo na hitro, da ni blo časa za karkoli proti bolečinam, kaj šele EA, katero sem imela namen vzet!user posted image
Sem preživela, čeprav me je blo poroda močno močno strah, kljub pozitivnim izkušnjam s prvim porodom.user posted image
Tudi če bom kdaj v tretje noseča me poroda ne bo nič manj strah. Očitno imam ta strah pred porodom nekje globoko zakoreninjen v sebi že odkar pomnim...user posted image  Pa čeprav sem imela oba poroda skoraj idealna in imam visok prag bolečine.

clock-img

30.06.2010, 14:30

clock-img

sazi

pencil-img

5175

IZVIRNO SPOROČILO: Lantea

Mene pa zanima, kako izgleda to, če imaš samo recimo 2 ali 3 urce popadke in že rodiš. A pridejo takoj na, ne vem, 10 minut, ali kako?

Joj, to je pa tako različno. Je pa res, da gre v drugo (vsaj večinoma) precej hitreje kot prvič.
Meni je ob 4:30 odtekla voda. Od doma sva šla šele čez dobro uro (ker smo čakali varstvo za starejšega sinka). Kakšnih posenih popadkov se ne spomnim. V porodni sem bila ob 6:30 in rodila manj kot uro kasneje.

clock-img

01.07.2010, 10:32

clock-img

Naina

pencil-img

101

Če čutiš, da se hitro dogaja, pokličeš rešilca. Meni je ob 6ih zjutraj začela odtekti voda. Ob 8ih sem že držala mojo štručko v rokah. Gre lahko zelo, zelo hitro. 

clock-img

02.07.2010, 13:55

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

02.07.2010, 17:38

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Uau, kako lepe in hitre porodne izkušnje!user posted image
Ste mi dale kar precej poguma za avgust...user posted image Pri prvem porodu sem imela namreč umetne popadke (bila na začetku odprta samo 1 cm), rodila sem v štirih urah in pol in upam, da bo šlo naslednjič tudi tako hitro, le umetnih popadkov si ne želim, rada bi izkusila naravne...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem