IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle
13.maja gremo v Moravske Toplice.Zdej me malo skrbi da malo ne bo kej zmotilo pri zamenjavi okolja.Kako so vaši prenesli če ste kam šli s tako majhnimi?
Naš je ponavadi kar ok, ko gremo na Dolenjsko prespat. Malo se mu ritem zmeša, sam ni sile. Smo bli pa največ za 3 noči, sam to je blo pri 4ih tednih. Drugače gremo pa za eno nič in ni nekih posledic.
IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen
Saj grem že sama sebi na živce s tem jamranjem, ampak ne znam si pomagati. Hvala za tale forum, da se lahko malo izpovem.
Ja ne, jaz tudi tako pravim... Drugače pa - če mala napreduje na teži, če je sicer zadovoljna in dovolj lula in kaka, se res ni kaj sekirat. Si misliš "lahko je njej rečt", sam naš bimbo tudi ni med najbolj ješčimi (razen zadnja dva tedna), včasih sem mela občutek da ga prav silim jest in rinem z joško v njega. Do prvega pregleda je blo vse ok, lepo je jedel in dobil 1,1kg. Potem se je pa počasi začelo - zizal je 5 min, potem je blo pa itak vse bolj zanimivo, mleko je še vse špricalo ven, on pa ni govora, da bi še. Jaz pa vsa obupana, živčna in zaskrbljena. Na drugem pregledu je dobil 0,8kg, P vsa zadovoljna, jaz pa ne. Namesto da bi jo razumela "še vedno precej več kot minimum" sem jaz razmišljala "šit, 300g manj kot prejšnji mesec" in sem bla še bolj zaskrbljena. Potem mi je pa počasi prekipelo - mali je res zdrav in zadovoljen, vse štima. Tudi P je rekla, da je super fantek in da samo tako naprej, torej je res vse ok. Ne bom več silila v njega, se mu bo samo zamerilo in potem bo šele štala. Kolikor bo pojedel bo pač pojedel. Zdaj do tretje posvetovalnice je dobil 600g, kar je kot po učbeniku (pravi naša P). Pa sem tudi jaz čisto ok. Sej odrasli smo tudi različni, tako glede apetita kot tudi glede metabolizma. Eni pojejo ogromno pa se jim nič ne pozna (ah blagor...), eni pojejo malo pa je ful izkoristka (tukaj nekje sem jaz

). Tako da res ni pravil - vsak človek (mali ali veliki) je individuum in zgodba zase. Glavno je, da njena teža napreduje kolikor toliko konstantno, se pravi enakormerno, pa čeprav bolj spodaj v primerjavi z vrstniki.