IZVIRNO SPOROČILO: felicia
IZVIRNO SPOROČILO: Oren
Glede spanja...jaz sem rodila v Postojni in tam otročke odpeljejo od 23.00 do 5.00 in lepo vsi po vrsti spijo pri sestrah...baje skoraj nikoli ni nobenega problema. In potem bi bilo res butasto da bi jo jaz navajala da spi pri meni. Naša že spi od začetka v svoji sobi in v svoji postelji.
Glede crkljanja, jaz jo čez dan tudi vzamem v roke ko si to želi, ali pa je čist zadovoljna da sedim ob njej ko je na ležalniku.
Sem pa že ugotovila da včasih malce zajoka ko je ful zaspana in takrat jo kar pustim ker potem jo kar na sredini vzame in lepo zaspi.
Nisem pa pristaš tega da bi otroke vlačli po rokah vedno ker res nočem imeti razvajajenega froca ker jo to nekaj najhujšega.
mislim, da če otroka nosiš po rokah ali pa spi pri tebi v postelji, ga ne naredi razvajenega. Razvajenost pride zaradi drugih stvari (recimo, da nima postavljenih meja, da ne ve kaj je prav in kaj ne kaj lahko in kdaj).
Sama sem pri prvem otroku težila h temu, da bo spal v svoji postelji, dokler enega dne ga nisem vzela h sebi v posteljo in sva se oba lepo naspala. Potem sem njegovo posteljico dala čisto zraven moje tako da sem mu bila na razpolago in se je samo prekucnil k meni in se pocrkljal. Na ta način sva se oba spočila. In tudi noben problem ni bil, da bi potem spal v svoji postelji, kar je sedaj praksa. Pa še to, zdi se mi, da se otroci prehitro nehajo crkljati.
Evo, točn to. Razvadjo se pol, kar se kaže v kakšni štacuni k pol froc tul dokler mu mami ne kupi tistega kar hoče, recimo. To je pa men čist nepojmljiv. Moj se je sam enkrat na tla vrgu u štacun in sem šla gladk naprej brez njega, je hitr pogruntu, da izsiljevat se pa ne pustim. Smo postavli meje in se jih držimo moram rečt, da kar uspešno. Sej proba še kdaj kaj izsilit (ne sicer na tak način, da bi se po tleh metal), ampak jaz se ne dam. Ne mislit, da ne. To je večna borba. Pa zvečer recimo nikakor spat, k on ima še ful dela z legicami pa mora nevemkajševse sestavit. Ampak, če je tak red da gre ob 8-ih spat, gre ob 8-ih spat. No razn, če smo kje zunaj, tako kot zadnč ko je moja mami praznovala RD in smo prišli domu mal pred 9 zvečer. Sam je pa že v avtu zaspal.
Aja, drgač pa nosit je tudi jaz ne mislim ponoči. Je pa res tako, da zvečer zaspi na zizi, pa jo dam v njeno posteljo, če ne zaspim še jaz zraven. Pol jo dam pa v njeno posteljo, ko moj pride spat. Je pa tko da zdej spi 6-7 ur v kosu in ko se zbudi je tako lačna, da ni šans da jo pustim. Mora takoj jest. Pol pa sazpi še za kakšne 3-4 ure.
Čez dan pa zaspi za kakšno urco. Vmes je pa budna in rada leži v lupinci in gleda naokoli. Edin mene ne sme vidt ko jem, k to je pa katastrofa. Hoče bit pr men pa še ona jest po možnosti. Tako da zdej probam jest ko ona spi. Prav noro, res. K Luka ni bil tak. Njega moram še zdaj skor prosit, da je.
Naša tudi celo pest da v usta.
Lara, 1. 1. 2010