writing-img

RE: kaj danes kuhate?

clock-img

11.05.2011, 09:05

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957

Tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo.

clock-img

11.05.2011, 11:59

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Piščančja obara z vodnimi žličniki, za sladico pa sadna kupa

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

11.05.2011, 12:05

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Testenine s šugom in rukolo, pa jogurt z jagodami čez.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

11.05.2011, 13:41

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tvoji recepti so vedno odlični in nenavadni, ampak še vedno ne vem kaj je šug (šugom)

clock-img

11.05.2011, 13:59

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957

Evo čez današnje tortilije so se pa prilegli še skutini žličniki z van.sladoledom in malinovim prelivom.

clock-img

11.05.2011, 14:22

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

Tvoji recepti so vedno odlični in nenavadni, ampak še vedno ne vem kaj je šug (šugom)

http://en.wiktionary.org/wiki/sugo

skratka ...omaka user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

11.05.2011, 16:33

clock-img

naja17

pencil-img

2696

Ravioli 4 siri s puranom gratinirani v pečici...

clock-img

12.05.2011, 05:51

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Gratinirana polenta s poletno zelenjavo + sojini polpeti

clock-img

12.05.2011, 10:29

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.05.2011, 16:00

clock-img

ronja

pencil-img

15289

hehe, to je najbolj navadna stvar, kar jih je - mesno-paradižnikova omaka za testnine - navadno je pod to mišljeno bologneze, ampak tudi variacije so lahko šugo. To smo že doma (v primarni družini) vedno tako imenovali in sploh nisem vedela, da ni splošno uporabljana beseda (kar se mi je še kar nekajkrat zgodilouser posted image ).

Danes bo špinačna juha in za večerjo bo rozinov kruh (domač valjda), popečen s hruškami in rjavim sladkorjem (karamelizirano gor). Če bo pa še kaj vmes, pa odvisno od tega, kdaj se lubi vrne - če šele za večerjo, potem za kosilo ne bom ne vem kaj komplicirala, ker sta se tamali za malico kar najedli.

clock-img

13.05.2011, 09:44

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Palacinke z orehovim nadevom... + solata
za oceta delam jesihflajs ki si ga je tako zazelel (s tem da mu mi dodamo se trdo kuhana jajcka) + sveze pecen (se malce topel) koruzni kruh:)

clock-img

13.05.2011, 12:44

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957

Rižota s puranjim mesom in zelenjavo. Za čez pa maline s sladoledom.

clock-img

13.05.2011, 14:39

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

hehe, to je najbolj navadna stvar, kar jih je - mesno-paradižnikova omaka za testnine - navadno je pod to mišljeno bologneze, ampak tudi variacije so lahko šugo. To smo že doma (v primarni družini) vedno tako imenovali in sploh nisem vedela, da ni splošno uporabljana beseda (kar se mi je še kar nekajkrat zgodilouser posted image ).

ne ne, to je popačenka od "pasta al sugo" (s s-jem). in to je paradižnikova omaka in NIČ drugega - ni mesa not.

Pasta al sugo means pasta with tomatoes sauce,while pasta al ragù means pasta with meat and tomatoes sauce.

clock-img

13.05.2011, 14:56

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Aha, no hvala za razlago - nisem vedela. Pri nas je to besedo mami prinesla in smo ji pač verjeli, hehe. Je pa ona vedno rekla šugo mesni omaki s paradižnikom - skratka bologneze omakci. Ampak meni je tvoj al sugo veliko bolj všeč kot bologneze, hehe.

No, trenutno pečem rabarbarin-jagodni zdrobljenček (crumble), tako da za sladico že vem, kaj bo, hehe. Jedli sta tudi špinačno juho od včeraj. Če bo čas (mamo hude plane danes pop.), bom naredila testenine z rukolo, ne dam pa roke v ogenj.

Jutri bo piknikuser posted image .

mateyka, kdaj torej bi vam pasala tista obljubljena madjarica?

clock-img

13.05.2011, 15:30

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Aha, no hvala za razlago - nisem vedela. Pri nas je to besedo mami prinesla in smo ji pač verjeli, hehe. Je pa ona vedno rekla šugo mesni omaki s paradižnikom - skratka bologneze omakci. Ampak meni je tvoj al sugo veliko bolj všeč kot bologneze, hehe.

ta omaka je meni najnaj - spasiran paradižnik, strt česen, sol in poper po želji, kuhaš do goste paste in nato dodaš not narezane sveže liste bazilike. ni boljšega user posted image  

No, trenutno pečem rabarbarin-jagodni zdrobljenček (crumble), tako da za sladico že vem, kaj bo, hehe. Jedli sta tudi špinačno juho od včeraj. Če bo čas (mamo hude plane danes pop.), bom naredila testenine z rukolo, ne dam pa roke v ogenj.

mmm, rabarbara z jagodo.. jaz bi tudi, če bom mela čas.. mogoče kmalu.. user posted image

mateyka, kdaj torej bi vam pasala tista obljubljena madjarica?

saj, me že čas grdo suva v rit - naslednji teden? kdaj maš čas? v sredo sem zasedena, drugače pa bi si lahko vzela čas user posted image  samo ne me kam predaleč pošiljat po torto user posted image

clock-img

14.05.2011, 15:26

clock-img

marta82

pencil-img

5534

kosilo: marinirane pečene perutničke, zraven pečen krompir z zelišči. paradižnikova solata, pecivo

bečerja: pica muffini

BE NICE!
I could be your boss someday.

clock-img

16.05.2011, 07:33

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Danes bo špinačna juha in za večerjo bo rozinov kruh (domač valjda), popečen s hruškami in rjavim sladkorjem (karamelizirano gor). Če bo pa še kaj vmes, pa odvisno od tega, kdaj se lubi vrne - če šele za večerjo, potem za kosilo ne bom ne vem kaj komplicirala, ker sta se tamali za malico kar najedli.

Hvala user posted image , ampak res nisem vedela

clock-img

16.05.2011, 11:16

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Cufte v paradiznikovi omaki (again:S) in kislo repo

+kuhan krompir v krhljih

clock-img

16.05.2011, 11:21

clock-img

mačekmuri

pencil-img

146

IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

Hvala user posted image , ampak res nisem vedela

šugo je na primorskem vsesplošen izraz za omako user posted image

clock-img

16.05.2011, 11:31

clock-img

hrchy

pencil-img

949

jaz sem cez vikend delala kruh z ovsenimi kosmici, pa kruh s suhimi paradizniki in olivami. Za kosilo je bila v soboto polenta s tremi siri in sparglji. Zvecer smo imeli evrovizijski vecer in je vsak moral prinesti en tipicen fingerfood iz svoje drzave (poskusili smo pa finsko, portugalsko, francosko, dansko, italijansko, slovensko hrano) - ful zanimivo in okusno, seveda. Jaz sem naredila pehtranov strukelj. Cez vikend sem spacala se korenckovo juho z gresom in rabarbarino sladico z jogurtom. Ma saj je kar bilo nekaj stvari, ceprav sem imela obcutek, da nisem nic kuhala....user posted image

clock-img

16.05.2011, 18:17

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Danes impro lazanja iz ostankov: malo rukole (popečena na malo olja od sušenih paradižnikov v olju, skup z malo česna), malo češnjevega paradižnika, vse skup dopolnjeno s pločevinko paradižnika v koščkih (da sem mela dovolj žofta za paradižnikovo omakco), sveže začimbe... pa sveže plahte za lazanjo, ki so ostale od včeraj, ko sem naredila gobovo lazanjo z lososom.

Jutri - ne vem še.

clock-img

16.05.2011, 22:14

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957

Danes piščančji zrezki v naravni omaki in široki rezanci za zraven.
Jutri bodo špageti s paradižnikovo omako. Pa skleda rukole.
Sreda najverjetneje mesni sir in šampinjoni.
Za ostale dni bom črpala ideje iz tukaj gor.

< Sporočilo je popravil StrawberrY -- 16.5.2011 22:16:03 >

clock-img

17.05.2011, 09:20

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Danes ma sestra roj. dan tako da delam piscancji zur... pecen krompir in solata:)

clock-img

17.05.2011, 22:42

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

Sirni burek by tašča...........mmmmmmmmmm..............

clock-img

18.05.2011, 09:18

clock-img

hrchy

pencil-img

949

dva dni nazaj polenovka in skampi s pehtranom iz pecice, vceraj je pa dragi naredil spinaco 'po afrisko' (ampak iz kopriv), pa malo pireja in klobasic za zraven. Jaz sem za porabit nekaj stvari iz hladilnika in je zato nastala variacija rabarbarino-bananinega 'tiramisuja'.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem