writing-img

RE: A je kkšna matematičarka tuki?

clock-img

09.01.2010, 21:44

clock-img

madela

pencil-img

4734

Tu maš en mini test user posted image
Števila v zaporedju:
3,5,8,13,21
Katera sledi: 32,34,45

clock-img

09.01.2010, 21:45

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

34.

Ampak to najbrž nima zveze z Reimannom. user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:47

clock-img

madela

pencil-img

4734

Za tistega še rabim enih 100 IQ zraven,pol se pa s temi talahkimi raj hecam user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:48

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Jaz sem optimistka, zato upam, da bi po pomoti našla rešitev. user posted image

Problem je samo v tem, ker, glede na to, da nimam pojma o matematiki, sploh ne bi vedela, da imam rešitev pred sabo, četudi bi gledala vanjo. user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:49

clock-img

madela

pencil-img

4734

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Jaz sem optimistka, zato upam, da bi po pomoti našla rešitev. user posted image

Problem je samo v tem, ker, glede na to, da nimam pojma o matematiki, sploh ne bi vedela, da imam rešitev pred sabo, četudi bi gledala vanjo. user posted image

Se kar podpišem user posted image

clock-img

09.01.2010, 21:50

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Ja kaj potem? A mi zna katera to hipotezo malo (oz. fajn) bolj po kmečko pojasniti?

clock-img

09.01.2010, 22:06

clock-img

madela

pencil-img

4734

Tu maš en link,čeprav sklepam,da si tako ali tako že vse preiskala. In če boš še tukaj razumela polovico,je to že celota user posted image

http://sl.wikipedia.org/wiki/Riemannova_sfera

< Sporočilo je popravil madela -- 9.1.2010 22:07:11 >

clock-img

09.01.2010, 22:08

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Mislim, da se ta milijon dolarjev nekako... oddaljuje od mene. user posted image

clock-img

09.01.2010, 22:09

clock-img

Ulla80

pencil-img

1325

Mislim, da se ta milijon dolarjev nekako... oddaljuje od mene. user posted image

pa čist blizu si že bla, a ne user posted image user posted image user posted image

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

clock-img

09.01.2010, 22:10

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80
pa čist blizu si že bla, a ne user posted image user posted image user posted image

Ja, nooo... celo to, kdo je bil Reimann, sem že ugotovila. user posted image

clock-img

09.01.2010, 22:23

clock-img

Anonimen

Ja kaj potem? A mi zna katera to hipotezo malo (oz. fajn) bolj po kmečko pojasniti?

sorry, bi mogla preveč možgane uporabit, pa se mi trenutno ne da user posted image  me že zdaj glava boli, ko ne vem, kaj prinese zobna miška user posted image

clock-img

11.01.2010, 07:48

clock-img

clara23

pencil-img

889

Z rdečo vam pa označim besede, ki jih razumem. user posted image

Reimannova hipoteza pravi, da imajo vse netrivialne ničle Reimannove zeta funkcije realni del Re = 1/2. Dokaz te trditve bi imel velike posledice v teoriji števil, posebej so te ničle povezane z distribucijo praštevil.
Riemannova zeta funkcija ζ(s) je definirana za vsa  kompleksna števila, s ≠ 1, in ima ničle tudi za negativna naravna števila ( pri s = −2, s = −4, s = −6, …). Te se imenujejo trivialne ničle. Vse netrivialne ničle torej ležijo na t.i. kritični črti, ½ + it, kjer je t realno število in i imaginarna enota.

Definirana je z neskončno vrsto, ki konvergira absolutno na odprti polravnini za Re(s) > 1 in divergira na odprti polravnini za Re(s) < 1. Funkcijo, definirano z vsoto vrste na polravnini konvergence, se da zvezno razširiti na vsa kompleksna števila za s ≠ 1. Za s = 1 pa je funkcija formalno enaka vsoti harmonične vrste in divergira. Zeta funkcija postane holomorfna funkcija kompleksne spremenljivke na območju {s ∈ C : s ≠ 1} kompleksne ravnine in ima enostaven pol pri s = 1 z residuom 1.

o šit nouser posted image user posted image . Kerensa, se boš morala prijavit na oddajo "beauty and a geek". Tam bi ti znali pomagatuser posted image

clock-img

11.01.2010, 08:51

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Jaz sem bolj razmišljala o "Slovenia's got talent". user posted image

clock-img

11.01.2010, 09:26

clock-img

clara23

pencil-img

889

Ja tam pa dvomim da ti bo kdo znal  pomagat, saj veš..talenti pa to user posted image user posted image user posted image .

clock-img

12.01.2010, 10:51

clock-img

Baby

pencil-img

827

mislim, da te zna tale dečko prehitet pri iskanju rešitve.

http://www.primorski.it/stories/STA/84292/

Jaz razumem skoraj vse (95%), pa zihr ne bom našla rešitveuser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem