IZVIRNO SPOROČILO: Sky3
IZVIRNO SPOROČILO: isabeaux
...Če pa so to krči...podobni menstrualnim ....ali otrdevanje trebuha...pa je razlog za paniko in klic ginekologa...
Ali je katera že do sedaj doživela kašne krče...al pa sam en krč...al pa otrdevanje?
lih danes se mi spet pojavljajo bolečine podobne menstrualnim. prejle rahli krč, čeprav je potem minil... mislim, da ni nič kej narobe (tut G mi je povedala, da zna včasih tko bolet) me pa res zanima, zakaj je to lahko razlog za paniko in klic G. bi bila vesela, če to pojasniš, da me ne bo skrbelo... tnx
Glej razlog za paniko je...ko se ti ti. menstrualni krči pojavijo na določene intervale, saj so to braxton - hicksovi popadki, ali lažni popadki, ki lahko nakazujejo na prezgodnji porod...verjemi, da vem kaj govorim, saj smo mi tako dobili nedonošenčka, ker me g. ni resno jemala...
Zdeva je taka...če se ti ti krči pojavijo recimo ko si utrujena, pa potem seveda greš počivat in ležat in zginejo, ter jih ni več...pol ok...ti je telo hotelo povedat, da pretiravaš...in rabi počitek...če pa se kljub počivanju ponovno pojavijo v istem dnevu, potem pa ni šlo samo za prvo vatijanto...ampak se nekaj dogaja...zakaj je pametno odit h gin. ....ker te pregleda ...nardi uz. oz. lahko izmeri odprtost materničnega vratu...ali skrajšanost le - tega...in če seveda ni ne skrajšan ne odprt...je super....potem gre res za lažne popadke, ki jih zdravimo oz. umirimo z magnezijem....
Zato moj nasvet...ko se ti prvič pojaijo kakršnikoli krči...takoj popit magnezijevo tableto ( najbolje 200 mg...3 x na dan) ...to počneš par dni in potem nehaš...pa boš bvidela če se bodo spet pojavili krči, ko boš nehala pit mg.....če pa seveda krči po magneziju in počitku ne zginejo, potem pa res takoj v porodnišnico, da ti dajo magnezij v žilo...in te pregledajo...sicer pa ponavadi predpišejo tudi kak buscopan...ali spasmex....in je bolje....
V glavnem problem je torej, če ti krči ne zginejo takoj, ali če vidiš zraven še kakšno rjavkasto sluz kot izcedek...potem ni vredno tvegat in je pametno takoj it v P.
upam da sem razložilo tko da je razumljivo, če ne pa še kar vprašaj...