IZVIRNO SPOROČILO: Doria
Ajsha...kaka lepotička je Jerca...
Mož.. Klemen je pa tak dobrovoljček... in zelo velik ..... naš Jaka nima take manekenske postave, je imel na zadnjem pregledu 7800 g in 66,5 cm.
Sem pa pediatrinji rekla, da sem mu dala kaki in banano za obliznit, pa je rekla NEEEEEE....ŠE.
Prosim povej mi, kot zdravnica, koliko kave priporočaš (ali odsvetuješ) na dan? A je možno, da kava povzroča hiperaktivnost pri otroku? Kaj meniš o mnenju, da je hiperaktivnost "farmacevtska pogruntavščina" ? Upam, da te nisem "preobložila"...
Zdaj pa moram it kosilo kuhat... ločevalno
Kava prav gotovo ne povzroča hiperaktivnosti (kot klinične diagnoze z vsemi znanimi težavami, ki pa jih je moć diagnosticirati šele v poznem malčkovem obdobju); zaradi preveč kofeina pa je otroček lahko bolj buden, nemiren, ipd.
Koliko kave? Odvisno od koncentrirarosti in količine sicer popite tekočine, v kateri se kava redči. Kakšna šalčka na dan ali dve že gre.
Pojem hiperaktivnosti se res pogosto zlorablja in z njim označuje živahnega, včasih pa (kasneje!!) tudi nevzgojenega otroka. Ampak hiperaktivnost z različnimi motnjami pozornosti dejansko obstaja; znanih je več obolenj, oz. sindromov, ki jih spremlja; tako da...
< Sporočilo je popravil Mož* -- 23.2.2010 11:47:40 >