IZVIRNO SPOROČILO: marta82
So mu naredili inhalacije pa Ventolin je dobil za domov.
A ima katera izkušnje s tem? To se mi ne zdi tako nedolžno zdravilo... Ob poslušanju je rekla, da sliši malo oteženo dihanje zaradi zožanih poti in podaljšan izdih. Pa kar nekako ne zaupam 100%, da se je prav odločila. Mah nisem dovolj pametna. Ona že ve kaj je najboljše...V torek ima pa kontrolo pri njegovi P. Drugače pa nja bi bila viroza. Pa jaz sem tudi čisto fuč. Se moram do ponedeljka pozdravit, da bom šla fit v službo.
Nas je dobival ventolin 5 dni na 8 ur po 3 vpihe, ko je imel laringitis, samo smo morali narditi eno cev, skozi katero je vpihaval. Plastenki smo odrezali dno in ga oblepili, da ne bi rezalo, v sirok pokrov pa smo vrezali luknjo za pumpico. Mora bit pa pol do ena minuta razmika med vpihoma, da se kontejner pumpice refilla, sicer v razprsilu ni zdravila. Mali ni imel problemov z njim, mene je pa ventolina ful strah.
Imam namrec pogosto bronhitis in mi je veckrat predpisala ventolin, za vsak slucaj, ce bi piskala med dihanjem. V vseh letih sem ga uporabila mogoce 4x, od tega sem imela 2x prav grd stranski ucinek

. Na netu sem pobrskala za stranskimi ucinki zdravila in med njimi je bilo tudi to, mislim da so ga opisali ko histericni napad ali nekaj takega. Pol ure do eno uro po vpihu sem se nekaj razburila popolnoma brez veze, kar mi je nekako povzrocilo krc v dihalnih misicah in sem 15 minut ali vec dihala dobesedno kot pes, zelo plitko in super hitro, hlipajoce in sploh nisem mogla ustaviti napada ali globoko vdihniti. Kar me je seveda se bolj razburilo do solz in sploh nisem mogla normalno zadihati, pa malo sem hiperventilirala. Mogoce podobno napadu panike, kot ga predstavljajo v filmih. Pa za vse to sta bila potrebna 2 vpiha iz pumpice, tako da me je ventolina res groza. Sam kot pravim, malemu ni bilo prav nic. Upam, da te nisem ustrasla =$.
Jan Mai je bil ceraj 10 minut z dedkom v kuhinji, v tem casu je dobil nepreverjene krekerje za pojest in pol oreha pa mogoce se kaj sumljivega

. Ker dedku nikakor ne moremo dopovedati, da je alergicen na hrano. 15 minut za tem je nenadoma zacel dihati kot pri laringitisu in lajajoce kasljat, kot bi mu stiskalo sapnik. Zvecer pa je dobil 38 vrocine, ki je sla ponoci na 38,9, pa na celi desni roki ima izpuscajasto kozo, rdeco in ful se praska. Tako da pa zdej ne vem al je to alergija na jajce ali oreh ali je to se zmeraj viroza. Ce je alergija na orescke, ki je do zdaj se nismo ugotovili, ker mu oresckov sploh ne dajemo, me je ful strah ker te so res nevarne, sploh ce mu je ze pol oreha stisnilo sapnik

. Sploh ne vem al bi bila besna na oceta al bi me bilo strah zaradi nove alergije... Jutri ga peljem pokazat, pa bom vprasala o tem.