IZVIRNO SPOROČILO: majch
čau majčice
vas ne folgam ne brat ne spremljat...ampak prosim za eno informacijo. Kako so kaj vaši mulčki mobilni? Mislim, a že vsi puzajo in se postavljajo na noge? Naši mali se sploh ne sanja o tem (pa bo 25 stara 9) in za nameček me je še pediatrinja prestrašila z maksi dozami vitamina d in fizioterapijo, če ne bo kmalu boljše.
Danes se res super počutim... hvala za info.
majch naš je prvič začel plazit 8m22d star. Splazil je na parketu (ker fajn drsi). Smo pa pri fizioterapevtki že od 3. meseca in vsak dan vadimo in krepimo mišice ... (ekstenzijjski vzorec in asimetrija)
Ne se sikirat da še ni začela plazit lahko da enostavno ji še ni potegnilo kako to naredit. Skušaj jo
spodbujat recimo pojdita na parket (ali nekam kjer malo bolj drsi) pa ji eno igračko ven iz dosega daj, pol pa nogice izmenično premikaj najprej levo pokrči in čisto ob bok daj desno pa raztegni in pol obratno. Stopala naj ima pri tem iztegnjena (torej naravnost z nartom priti tlem in ne pravokotno na nogo). To vajo moramo mi delat ker se plazi narobe (se vleče z rokami, pravilno bi bilo po vojaško kot ta vaja opisuje).
Glede mejnikov je pa tako. Da res je da so vsi otroci različni ... ampak je treba jih včasih mal spodbujat saj je v ozadju vsega tega gibajna nevrološki razvoj (kar včasih pozabimo). Če otrok nekaj še ne počne je to znak da še ni nevrološko dozorel kar pa je lahko alarm da razvoj ne poteka po pričakovanju.
Sam
ne se zapsihirat da je fizioterapija kaj slabega. Meni osebno je bila fizioterapija balzam saj mi je nekdo končno strokovno pokazal kaj in kako hendlat z malčkom da izboljša svoje stanje. Jaz ti povem ko začneš k fizioterapiji hodit pa pol kak teden vaje delaš doma otrok tako napreduje da se ne načudiš. Pol kasneje napredek ni več tolko očiten ampak na začetku pa ga res katapultira. Vsakemu otroku bi terapija samo koristila. Edini minus je da najbrž ni vajena tega in bo jokala sprva. Našemu je to že tako normalno da prav gode medtem ko vaje delamo
Skratka tole sem zdej vidla slučajno drzgač pa že 1 teden zaostajam iz RR

smo bili bolančki vsi 3je (viroza) mali je imel 39 vročine in je bil bogi ampak je že veliko bolje. Dans ga grem pa vseeno pokazat k P ker se mi je zazdelo da malce hrope pa me je strah kake pljučnice ... pa še 1 teden ža tako štrajka s hrano da mi gre na jok vsakič ko je treba jest.
Shujšal je vsaj ene 200g v enem tednu .. ne vem a je to že alarmantno ... me skrbi skratka ... Pa še bolj je zaprt kot običajno .. nevem če ni zaradi zaprtja tako neješč