IZVIRNO SPOROČILO: phelps
Glede
potrebščin bova pred novembrom kupila le tisto kar je nujno, ostalo po potrebi. Ne jaz, ne on ne želiva polno krame, ki jo ne bi uporabljala in kasneje ne bi imela kam dati - oddati. Začneva pa avgusta. Meni se zdi, da bo še prehitro tu jesen.
Vse izkušene mame pravijo, da tudi, če se ne vem kako pripravljaš na
in ne vem kako varčuješ, nikoli nisi dovolj pripravljen
Jaz pravim, bo že, ne bomo kompliciral, pa bo
Še nobena ni ostala brez vozička, tudi jaz ne bom
Tista zadeva za ležat pri vozičku se pa imenuje košara
, eni vozički jo imajo, drugi ne.
Joj, košara, jaz kokoška.
Tudi midva ne bova pretiravala. Mi je rekel moj, da sta njegov sodelavec in njegova za otroka samo za opremo dala 3.500€. Sem ga samo spomnila, da onadva itak pretiravata, ker vidiš, da ma malička same hello kitty oblačila, drage igrače... Itak pa vse prerastejo.
Jaz sem računala:
- 150€ posteljica (120x60, vsaj za 4 leta)
- 40€ vzmetnica
- 50€ posteljnina
- 560€ voziček (vključno z lupinico, ki je eno leto tudi avtosedež, voziček uporaben "do konca")
- 150€ previjalna mizica z predalčki
- 20€ banica
To so po mojem mnenju osnovne potrebščine, cene okvirne, kar sem včeraj na hitro pregledela, ikea je še cenejša (posteljice so po 80€). In če na oko potegnem skup, je malo manj kot 1.000€. Pohištvo in voziček so se mi zdeli varni (masivnost, stabilnost, ...). To je 3x manj, kot njegov sodelavec. Jaz pravim, ne pretiravati tam, kjer ni treba. Pa bi si tudi midva lahko privoščila drage zadeve, ampak zakaj, če ni potrebno. Nameravava pa vsak mesec kupiti kakšno zadevo, da na koncu ne bo preveč (če se bova le tega držala)

.
Potem pa so še oblačila, plenice, igračke, hrana, stekleničke... Mogoče kakšni nasveti izkušenih mamic?