hojla,
vikend spet minil, kot bi mignil in spet nazaj v službi...
Urša08 - ja imam dve pupi, eno skoraj 4 in eno skoraj 7 letnico. Je kar zabavno, priznam. Sicer sta načeloma veliki prijateljici, ko pa gre zares, gre pa zares. Sicer pa to gotovo poznaš, sem opazila, da imaš tudi ti že dva otročka. koliko pa sta tvoja stara?
porodne bolečine - punce, jaz vsaki, ki se boji poroda pravim, da če sem jaz preživela že 2 poroda, potem ga bo vsak. in predvsem, da me ni nič več strah tega dogodka. Se mi zdi, da te narava, potem ko se datum približuje, na to zelo dobro pripravi. pred prvo pupo tudi od blizu nisem pogledala kakega dojenčka, kaj šele da bi ga držala v rokah. ni mi bilo jasno, kako bo to zgledalo pri meni, ki nisem ravno tip za dojenčke. in je bilo vse super, takoj ko so mi štručko dali v naročje. in tudi sam porod ni bil nič posebnega, je pa res, da si nisem delala utvar o kakem naravnem porodu, ker pač nisem človek, ki bi zelo dobro prenašala bolečine, tak da... sem imela smejalnega jaz ves čas na nosu, tako da je bilo proti koncu že prav hecno. še dobro, da sem imela moža s seboj, da me je mal v red spravil, da nisem začela žurat tam po porodni
.
buska13 - moji skoraj 7 letnici smo morali precej plastično razložiti, kako nastanejo otroci - je namreč enkrat prišla iz šole in je rekla "mami **** je pa rekla, da sta vidva morala seksat, da bomo zdaj dobili dojenčka"
. in kaj potem odgovorit, kot to, da če ve kaj to sploh pomeni? in potem v roke knjigo Od kod prihajajo dojenčki in razložit na otroku primeren način. bilo je polno kaj in zakaj. in še sedaj se o dojenčku kar naprej pogovarjamo. in o tem kako nastanejo in o tem, kako pridejo ven (tamala je rekla "ja kako, a potem odpreš kakšna vrata, al kaj?") in vse to. nekak se mi je zdelo, da bo ta pogovor prišel malo pred puberteto, pa sem se seveda zmotila. se mi zdi, da tako hitro odraščajo, da jih ne moremo dohajat. Ja, pa tudi do teme z zaščito in o tem s kom imeti otroka sva že prišli, tako da... je pa res, da je tavelika res zelooooo senzibilna kar se čustev in vsega okoli njih tiče...tako da jo moram na to res pripravit in ji zadeve res razložit... nenazadnje ima že na vsak prst roke enega fanta... trenutno je najbolj in en iz 2. razreda
...joooj
toliko na hitro...