IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ma ne vem no. Pride domov ves zmatran, hoče biti deloven fotr, ki pomaga, potem pa ta mali packa z rokami po krožniku, pa ga brca medtem ko ga previja, pa tuli, ker ni po njegovo....najbrž vsaj on to tako vidi... in je preveč utrujen, da bi zmogel normalno urejat zadeve. In ne pozabi, da imata dva majhna otroka. Dela je več kot še enkrat toliko kot prej. Še za ženske je to stresno obdobje, če so še tolk pridni otroci, očetje pa navadno to še malo drugače gledajo, četudi se poskušajo prilagajat.
PO moje bi moral ko domov pride naprej imeti malo cajta zase, ne pa da bi moral vse iz rok spustit pa letet k sinu. Se bo ta mali že moral naučiti počakati pol urce, ne bo nobenih psihičnih posledic imel zaradi tega. Vsekakor boljše, da najprej k sebi od službe pride, potem pa še kaj s ta malimi naredi v miru.
Ne trapaj!
Tudi Anji se bo iztekla porodniška in otroka bosta še vedno majhna! Anja bo šla v službo in prišla domov zmatrana, tam pa dvoje malih vreščečih ust in štiri cepetave nožice, štiri roke, ki samo čakajo komu skočit v naročje! Gospod PH pa naj ima po delovnem dnevu še relax???? Kaj pa če bi tudi Anja prišla domov in vzela relax???? Draga moja, tako se zadev ne rešuje.
Je bil zraven, ko sta se delala otroka! Oba imata enako pravico in enako dolžnost, tako do počitka, kot do dela! Otroka sta majhna in sedaj samo jemljeta. sicer pa očkoti radi bežijo od doma v službo, kjer se "igrajo" z odraslimi, kjer imajo vse pod nadzorom, kjer nihče ne vrešči, ne poliva in ne meče hrane okoli. Torej očku pripada relax, mama pa mora vse to mirno prenest (med porodniško z obema otrokoma doma in tudi kasneje, ko bo v službi)?
Glej, imam otroka z malo več kot letom dni razlike. Zavestno, načrtno, oba za to. Mene, ko pridem iz službe, ne čaka relax. On pride kasneje, dve uri kasneje in prevzame oba otroka. Tudi takrat ni relax, jaz grem za štedilnik namreč. Do devete, desete ure garava oba kot norca. Brez slabe volje, brez kričanja, vdano. Otroka sta dva, majhna, situacija taka kot pri Anji.
Tebe bi dva tako majhna otroka počakala pol urice, da si oddahneš po službi? Nimam pojma zakaj morate zagovarjat očete, ki ne znajo prevzet svoj del. Crknjen gor al dol, osebno še vedno mislim, da smo mame v primerjavi z očeti (neglede na to, da "delajo do poznega") vsaj še enkrat bolj obremenjene.