Joj prejoj, res....Res lepo od nekaterih žensk, da tako branijo in gladijo teren svojim moškim, občudovanja vredno. Res. Jaz vas sicer res občudujem zaradi tega, samo ne pa solit drugim pamet, kako je treba ravnat ob prihodu moškega domov, pripravit teren za srčen sprejem otroka in take balotole. Ma ne morem verjet res!
Zdaj mi ženske povejte (Pelin, Gina, idr) - kdo pa mami pripravi teren? Zjutraj grem v službo, hitim delat, da končam ob uri, da se odpeljem v vrtec po otroka, da mi ne zaprejo vrat pred nosom in postavijo otroke na cesto, manevriram kot schumacher po cesti, stresirana do daske, če bom utegnila ali ne, pridem v vrtec in mi vzgojiteljice oddajo oba otroka. Včasih sta dobre volje, nasmejana, včasih se dere en, včasih drugi, en je pokakan, drugi se je ravno polil....Kje v tej situaciji ima mama "blažilca"? Nekoga, ki pripravi teren, ki obleče otroka v dehtečo štručko s čisto plenico, čistimi rokicami in nasmejanimi usti? Se sprašujem, kaj sem jaz, da vse to lahko IN MORAM prenest mirno, ker otroka nista prav nič kriva? Po celem dnevu hitenja in norenja v službi, z mislijo, da ko pridemo domov, bom sama z otrokoma še vsaj dve uri in da moram v tem času otroka nahranit, preoblečt, pocartat, da se mi v stanovanju nič ne naredi samo od sebe. In v vsem tem naj odraslemu, polnoletnemu človeku, ki se je odločil imet družino, otroke, zgladim teren? Ja, z veseljem se potrudim, da ta človek ne pride v norišnico, kjer se ena mati živčno dere na otroke. Ne, on pa kot da ima pravico do slabe volje, ker je pač dec. Ker mati MORA, oče pa LAHKO, če ga je volja?
Tako razmišljanje se mi je priskutilo že v preteklosti, ko sem kar nekaj časa imela fanta, ki je mislil, da je družina patriarhat. Imela sem to priliko, da sem videla vzorec, ki ga je pobral od očeta in matere. Z njegovo mamo sem se dobro razumela in veliko stvari mi je sama povedala. Kako je njen mož ravnal z njo in kako se je ona njemu začela podrejat. Nekega dne sva se s fantom skregala in njegova mama je to izvedela. Nisem bila prizadeta zaradi kreganja, bila sem prizadeta, ker me moj bivši sploh ni upošteval in se sploh ni hotel pogovorit. Njegova mama mi je tako svetovala, citiram: "če ga hočeš omehčat, moraš malo sklonit glavico, tako na stran, mogoče če malo probaš jokat, da te vidi in ga prosi, da se pogovori s tabo....tako sem jaz z njegovim očetom...včasih je rablo tudi dva tedna, ampak potem sva se pogovorila". Veste kaj? Če vam je tak stil življenja v redu, držte si ga in uživajte, ko si moški brišejo noge v vas, vendar ne solit drugim pameti in jih krivit, kot to počneš ti Pelin, da ja Anja kriva za njegova dejanja?! To je nezaslišano! Sicer pa je še vedno veliko žensk, ki jih možje prebutajo in so tiho, ker mislijo, da so si itak zaslužile.