IZVIRNO SPOROČILO: birdy
Alma, kot študentki ti nč kej dost ne pripada, starševski dodatek (200 eur). Če si študentka v Ljulbjani je mel ŠOS včas nek študentski tolar, jaz sem eno leto dobila 400 eur, je pa to samo enkrat na leto, pa ne vem če je še. Pa neki vem da ma klub kransjskih študentov, če si slučajn iz tega konca, se mi ne da gledat iz kje si
Kot študentki ti pripada dodatno leto na faksu, aja pa seveda štipendija, kjer se ne gleda na dohodke tvojih staršev ampak na tvoje in partnerjeve dohodke. In če mata samo eno plačo in ta ni ekstremno dobra bi kr mogla dobit štipendijo.
Če te kej zanima mi ti kr piš, sem bila pri obeh tamalihdveh še študentka in kr vem kaj lahko dobiš in kaj ne.
Jah, sva se fejst pozanimala da nisva kej državi preveč pustila
Joj in jaz sem že zmedena pri vprašanju iz kje sem
Študiram (letos absulventka) v Kopru, torej spadam pod primorske študente a ne?
Amm drugače sem iz .... a joj

... stalno prebivališče imam še vedno v Škofja Loki pri mami

,
zdej 17.aprila pa sem se poročila in preselila na dolenjsko. Torej še nimam urejenega novega stalnega prebivališča.
Uff dobr da je še kje takšna punca, ki se je fejst pozanimala, da ni državi preveč pustila
jaz bi se tudi hotla fejst pozanimat
enkrat sem že spraševala na bibaleze kaj vse študentkam pripada, pa me je ena tko lepo nadrla

da kaj se grem,da hočem od države
Ok... a starševski dodatek je enkraten? A ga dobiva oba ali samo eden?
pa dobiva otroški dodatek za otroka pol a ne?
pa nagrado za rojstvo otroka ne?
amm... mogoče kakšno socialno? Sej drugače finančno ne stojimo slabo, ampak zdej se bova štela samo midva za družino ... ostali člani družine (tast, tašča, mama, sestra....) odpadejo ne

?
a se še kaj da dobit?