Ojla nosečke!!!
Uf, me neki cajta ni bilo pa vidim da ste se načvekale, pridne pridne!
15.11. (v 32.tem tednu) sem imela UZ in je ta mali
velik že 2030 g
, in je že obrnjen na glavo!! Menda bo imel na koncu okoli 3500 g, no ja...bomo videli.. Drugače je z njim vse v redu, samo z mano je bolj tko tko....
Sem bila v 30.-tem tednu že v porodnišnici zaradi močnih krčev (isto kot pri menstruaciji), ki so se pojavljali ene 10x/dan in noč, ponoči je bilo najhujše in ker moja G ni delala sem šla kar direkt v P, ker nisem več zdržala. So mi naredili CTG (hvalabogu nisem imela popadkov), UZ in cel pregled, ter ugotovili da je MV lepo zaprt tako da me niso obdržali noter;
diagnoza pa: zelo močni lažni popadki
ukrepi: magnesol in buscopan, ter počitek; tako da sem sedaj že cel mesec na buscopanih in se je stanje malo umirilo; v glavnem komi čakam da bo konc
ker sem kot en
, še dobr da me na vsake tolk časa moj
in
spravita na sprehod!!
Naslednji pregled (za seznamček): 16.12.
Prejšnji teden se nama je zaključila šola za starše v Lj., in je blo res fajn in poučno in bi mi bilo žal če ne bi šla na vsa predavanja. Sedaj pa sem začela hodit še na dekompresijo.
Končno imam (skoraj) vse nakupljeno; previjalno mizo, vso posteljnino, brisačke, dekice, prešito odejo, stol za hranjenje in jogi sva kupila v Ikei - fuuulll zadovoljna tko z artikli kot s ceno, sploh previjalna je fajn: ima veliko površino (snemljivo), dva predala in dve polički, podlogo za previjanje sem pa kupila v Baby centru in direkt gor paše pa še ni draga, evo link: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160600
Aja, tam sem kupila tudi nepremočljivo podlogo za na jogi.
Posteljico sem si sposodila, dokupila sem samo jogi, pa tudi banjico s stojalom sem si sposodila, je pa tista iz zavitka za pomoč novorojenčkom; midva imava ful veliko kopalnico ampak imava še vseen tolk preglavic kako bova kopala in previjala otroka v kopalnici; no kopanje sem rešila s to banjico na stojalu, še previjanje morava rešit; najprej sem mislila da bi naredila iz lesa podlogo in jo dala gor na banjo samo je problem ker je banja kotna in velika in bi porabila ful preveč lesa in bi bila zato še težka za dvignit, pa še v sključenem položaju bi bila pri previjanju - torej je to načeloma odpadlo, na pralnem stroju tud odpade ker je s treh strani zazidan in še zelo ozko je tam.
No, sam zdej sem se pa spomnila da bi lahko uporabila enako stojalo kot je za banjico in gor montirala eno previjalno podlogo iz lesa, se mi zdi ful praktično ker je prenosljiva in še zložit bi se jo dalo.
Upam, da nama bo ratal to mojo mojstrovino tud v realnost spravit.
Glede na to, da imam take krče bi si človek mislil, da imam za v porodnišnico že vse spakirano - jah čist nič, še torbe nisem iz podstrešja prinesla!!
Ta teden bom pa res, samo še v Tosamo moram po par stvari....
So nam v šoli za starše rekli, naj vzamemo dovolj vložkov in hlačk za enkratno uporabo s seboj, ker jim jih primanjkuje, tko da se mislim maksimalno oborožit s temi stvarmi, da mi ja ne bi kej zmanjkalo tam.
Me zanima kakšno milo oz. tuš gel boste vzele s seboj v porodnišnico; a tist kar že doma uporabljate ali kaj brez vonja, da ne bi motilo dojenčka?
Majčke, bodije, žabice,...v glavnem vse sem nakupila kar v Baby centru od Clar-a, tam sem kupila tudi komplet za iz porodnišnice (fuuuulll lep zelen
) pa plišaste pajacke, nogavičke, kapice, ... zapravila in nakupila sem 3x preveč
, ah kaj čem....Sem bila pa pridna, vsaj vse oprano imam že, pa polovico vsega tudi zlikano!!
20 tetra plenic sem kupila v Tosami, 20 pa v Hoferju in so ful fajn, ker niso čist bele ampak imajo zelene potiske npr.: dinozavrčke, ladjice in avtočke, mi je fajn da niso čist dolgočasne.
Ta mesec sem bila na CSD-ju, sem vložila tisto vlogo za pomoč ob rojstvu otroka, sem se odločila kar za denar - a katera ve kdaj se to nakazuje? Neki sem brala, da 15.-tega v naslednjem mesecu po prejemu odločbe.
To bo to zaenkrat, lepo se mejte!!!
Aja, sem šele danes videla da ste menile za
, uživajte pa poročajte kako je bilo!!!
papa