IZVIRNO SPOROČILO: agataema
A za darovanje popkovnične krvi v javno banko ste se kaj odločile? Jaz ravno zdaj izpolnjujem obrazec, ki so mi ga poslali iz zavoda za transfuzijo.
Jaz sem se odločila in sem tudi že izpolnila potrebne papirje.
Priporočeno je nekje v 34. tednu, čeprav tudi kasneje ne komplicirajo.
Je pa tako, da tudi če izpolniš papirje se lahko potem premisliš in ti nihče ne teži, ker je tako tudi napisano v dokumentih.
Do kdaj se pa lahko testiraš za streptokok B? Jaz imam naslednji pregled čez 14 dni in takrat bom skoraj v 35 tednu.
Nastavki za dojenje - jaz sem prejšnjič kupila small in normal in so normal ful velike. Jaz mislim, da imam čist povprečne bradavice in so mi bile small super. Nikoli še nisem slišala za katero, ki bi ji bili normal prav, vse so uporabljale small - to velja za Aventove nastavke, za druge pa ne vem.
Leto nazaj sem se pogovarjala s prijateljico, ki je bila noseča in sem ji omenila testiranje streptokoka B in se je potem, ko je malo prebrala po netu odločila, da se testira in test je bil pozitiven, tako da je pred porodom povedala in je dobila antibiotik.
Ne bom rekla, da bi se zagotovo prenesel na otroka, saj se streptokok seli po telesu in ni nujno, da bo ob času poroda v nožnici, samo vseeno sem pa mnenja, da mamica lažje prenese en antibiotik, kot pa boga mala štručka, ki je že tako ali tako popolnoma izčrpana, ker je morala čez ozek tunel.
Tudi jaz ne želim pametovati, vseeno se bom pa testirala, že zato da bom mirnejša.