IZVIRNO SPOROČILO: ledenka
ivana, ti imaš res izkušnje s tujino
mene bi bilo strah it... ne v okviru moje službe, ampak kot gastarbajter. se mi zdi, da moraš vse na novo začet, in to se mi zdi težko, sploh, ker sem že od začetka v isti službi. bi menjala, pa ne vem, kaj bi lahko počela drugega.
mah... ni to nc hudega...men so navadili moji ko sem bila majhna, tko da mi je dolgcas ce sem na istem mestu mal vec cajta. pa tudi v isti sluzbi...moj maximum do sedaj je 2 leta v isti sluzbi (ja zdaj mal vec zarad porodniskega)
drugac moram pa rect da mi vedno nova firma zrihta relocation- iskanje stanovanja, bancni racun, papirologija, selitev... mal bolj "komforni" gastarbajter.

tko da se nisem nikoli matrala s papirologijo, ipd, men je to najbolj komplicirano. ponavad mi recejo, ok jutr gremo na banko, me odpeljejo, jaz nekaj podpisem in mi izprintajo stevilko racuna. edino, skatle za selitev si ponavad sama zapakiram, in potem pride tisti od spedicije in vse da v kamion. tko da ni nc posebnega.
tud zdaj ko je moj zacel v nemciji, je blo enako, samo je dal kadrovskem osebno, pa tud mojo in D in so nas ze registrirali, enako za bancni racun, in za stanovanje.
ja, ce ti zrihtajo relocation, potem je selitev lahka.