Lol

, se morem res nasmejat, hehe ...
Hvala vsem za čestitke, je res fajn videt dve migajoči babnci ...

Upam, da tud ostalim hotro mine (sicer so se men tile zadnji dnevi do M vlekli, ko sam hudič), tistim, ki pa imate danes pa želim, da čim bolje opravite pa poročajte kak je blo ...
Ja, Teyla, jaz se tud sprašujem kaj so si v čakalnici punce mislile ... no pa saj 30min sem mela tko "rezerviranih", ampak za 15 smo pa potegnal, hehe
Cukica, sej bo ... men pretoka mislim da ni nič merla, vsaj nč ni rekla pa napisano tud nikjer ni (vsaj da bi jst znala prebrat). Sem bla pa v Celju, kar pri svoji gin.
Sara1986, hvala! Na nuhalni niso nič namignili? Nama je Strahova že takrat rekla, da misli, da bojo pupe, ampak da se spolovila razvijajo nekje do 14t in so si do takrat zeloooo podobna. Potem pa se - če so bebike le v pravi legi - že čisto razločno ločijo.
Ja, pa seveda pozdravljene tud vse nove še iz moje strani, madonca smo pridni ... pa naj še kdo reče kej pa jamra o nataliteti

Pohvalno!
Hel32, ja, saj sem jaz tud 1x nekje zasledila te kratice, sam tudi ne vem kje ... če jih še kje najdem, prilepim. No, pa sej ni bistveno, važno da je vse ok
Hm ... glede sanj, se pa sploh ne sprašujem več kaj in kako, kakšen pomen imajo, ker bi me po mojem sam še v kakšno psihiatrično odpeljal

Sanjam na polno in to od vsega - nekakšne nemogoče zveri pa dojenčke, pa nočne more o dojenčkih (mrtvih) pa hrana, naju dva z dragim, kr nekakšne nemogoče kombinacije, nepoznane ljudi ... pa zadnje čase imam nenormalno poredne (in potrebne) sanje

Sej to zadnje je fajn, sam gre pa že res včasih v ekstreme. Huh.
Tamy82, v materinski imamo pa 6x predavanja, vsak teden 1x, bom napisala kar vse teme, če pa katero še kej bolj zanima pa naj kar vpraša:
1. -Zdravje in urejenost nosečnice
-Prehrana
-Preiskave v nos.
2. -Psihični razvoj otroka do 1.leta (psihologinja)
-Nevšečnosti v nosečnosti
-Razvoj otroka po tednih v maternici (videokaseta)
-Priprava družine na otroka+čust.življenje nosečnice
-Dihanje med popadki in sproščanje (fizioterapevtka)
3. -Priprava na porod: znamenja bližajočega poroda, odhod v P
-Kaj potrebujemo za novorojenčka
-Praktični prikaz celotne opreme
-Psihična priprava na porod+vaje, telovadba (fizioterapevtka)
4. -Zobozdravstvo: Vpliv noseč.na ustno votlino matere+pomen zdravega zobovja pri otroku
-Rojstvo: 1., 2. in 3. porodna doba + videokaseta -->obvezno za očete!
-Vaje, telovadba (fizioterapevtka)
5. -Zdrava družina = zdrav otrok
-Preprečevanje poškodb pri dojenčkih in malih otrocih
-Nega dojenčka: umivanje, previjanje, kopanje
-Kako si porodnica povrne prejšnjo postavo (fizioterapevtka)
6. -Prehrana novorojenčka: dojenje in hranjenje po steklenički
-kontracepcija po porodu
-Razdelitev zdr.-vzgojnih brošur
Je pa tko, da ti kar nekaj od tega pride prav že prej v nosečnosti, tko da se po mojem splača it čim prej (če le pustijo), ker je uporabno in koristno. Razen kar se tiče novorojenčka je pa fajn slišat čim kasneje, da ostane v spominu ... Ampak mi dobimo takšne izročke na koncu in je povzetek predavanja tko tam