Evo punce, da še z vami delim svojo porodno zgodbo.
Prav vsem moram težit javascript:void(AddText('
')javascript:void(AddText('
'))
Že ko sem bila čisto odločena, da bom spet rodila nekaj dni kasneje, me je v nedeljo ob 5h zjutraj nekaj začelo šraufat. Pa ni bilo neke panike, ko pa le ni nehalo in sem se že čisto spucala, sem šele pomislila na popadke. Pa so bili nekje na 15 min.
Preden sva odpeljala zdaj ta velikega k babici, smo prišli v LJ P ob 9:45.
Pa sem rekla tam sestri, mogoče nas boste še domov poslali...
Ko me je pregledala sem bila pa 8 cm odprta, in po njenem otipavanju so zašopali popadki na 2 min. Komaj so me spravili na porodno mizo, prepičili mehur in v 2 popadkih je bila tamala zunaj. Ob 10:23. Sploh nisem dojela. Moj je bil čisto šokiran. Bolelo je sicer bolj kot prvič, ker nisem nič dobila, ampak čez hitrost ga ni. Babica je rekla, da je komaj dovolj hitro rokavice gor dala. Spet so me morali prerezati, ker ni bilo časa za raztegovanje presredka, ampak manj kot prvič, tako da ni panike.
Sem pa tokrat imela več težav z navalom mleka v joške, jaz sem namreč mlekarna na 2 nogah. Injekcije v rito sem dobivala, da se je odprlo, sicer bi me razneslo. Po moje bom strije pridelala, ker imam prave melone. Še vedno se pretežno cel dan ukvarjam z joški, da ne bi bilo mastitisa. Pa še na eno dodatno ginekološko kontrolo moram, ker so se mi eni ovojo med čiščo izločili. Zgledalo je grozljivo!
Neverjetno koliko dela ima človek lahko sam s sabo.
Moja najlepša Tjaša je pa super punca. Malo jo zvija, ker se pravi mali sesalec. Danes jo je ista patronažna kot pri bratcu pohvalila, meni pa rekla, vidim, da ne boste tako živčna kot prvič. Očitno sem bila prvič res psiho. javascript:void(AddText('
'))
V LJ P so bili vsi super profesionalni in prijazni, sploh na oddelku glede dojenja!!!!
Bila sem pa v sobi na sončni strani in je noro vroče, pa še od hormonov švicaš kot konj.
Evo, me že kliče moj mali sesalec na priklop.
Vsem želim čim lepši porod! Prvorodke brez strahu!