IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje
smotka.dt - kakšen pa je naslov te knjige? Kako ga pa nahecaš, da je na 4 ure? Mi jemo na 2-3... Je pa res, da če mi čez dan več je ponoči bolje spi oz. če natempiram tako, da je za zadnji obrok res lačen potem bolj vleče, se bolj naje in bolje spi ... Vsaj mislim, da je tako
.
Naslov knjige: Nega in vzgoja otroka; dr. Benjamin Spock; 1969.
Glede navajanja na daljše presledke med obroki, če povzamem (pa tako sem tudi jaz počela). Nejc je bil od začetka navajen jesti na 3 ure. Sedaj sem se odločila, da podaljšam interval na 4 ure. Po 2 urah od zadnjega hranjenja mu ponudim čaj (od začetka ga je odklanjal, sedaj ga spijeva vsako rundo 50ml). Moram reči, da je že kar prvi dan uspelo, da je pojedel po uvedbi čaja obrok kasneje. V knjigi piše, da se ga lahko zamoti z igranjem, dudo (ki je mi ne prakticiramo), da se mu ob običajno pretečem času, ko naj bi jedel zopet ponudimo čaj ali vodo,... In odgovor marsikateri, ki se sprašuje
zakaj otrok je na 2 uri, ki ga bom kar citirala:
"Če pa mu vselej da jesti takoj, brž ko se zbudi, pa čeprav je šele dve uri od zadnjega obroka, ga s tem utrjuje v navadi, da mora pojesti bolj malo, zato pa večkrat". Čeb Maja tudi moj sine je konktreten v primerjavi z ostalimi, pa kljub temu ga ni potrebno hraniti na 2 uri. In kot sem napisala zgoraj tvoj sine verjetno poje na vsaki dve uri po malo, moj pa na 4 ure orng.
Aja pa še vprašanje za tiste iz Savinjskega konca, kje v Velenju pa je pokrit bazen? Zanima me zaradi tečaja plavanja z dojenčki, ki se ga nameravam udeležiti z

.