dan!
Tian je končno zaspal, tako da sem si vzela malo časa, da vas pozdravim
domov sva prišla v ponedeljek, tako da se počasi privajamo. moj je šel pa včeraj v bolnico, upam, da pride jutri domov, tako da mi je kar težko, ker ga ni ob meni. še dobro, da imam poleg sebe mojo mami, mi ful pomaga. pospravlja, kuha, malo pockrlja Tiana, Taro pelje na sprehod. sem ji ful h valežna, ne vem kako bi mi zneslo brez nje.
Tian je zelo živahen , čez dan spi zelo malo, tako da zase skoraj nimam časa. no, trenutno pančka že eno uro
ponoči pa kakor je. sem ful izčrpana in neprespana, ampak tako pač je.
še moja porodna zgodba:
v četrtek sem šla spat že ob pol devetih zvečer, ker že en dan prej nisem čisto nič spala.
"šraufanje" po trebuhu se je začeo na vsakih 6 minut. ob dveh zjutraj sem imela zadosti vsega, bolečina je bila prehuda in sem mojemu rekla, da naj me pelje v P. na pregledu pa sestra ugotovi, da imam popadke in da sem odprta 7 cm in mi rekla me napotila kar v porodno sobo, ker grem zdaj rodit. mene pa skoraj zadela kap! nisem imela pojma, da so te bolečine popadki, ker so mi jih opisovali čisto drugače. zagrabila me je panika, ker sem bila prepričana, da bom dobila kakšne tablete proti krčem in da bom šla domov
ob štirih zjutraj sem bila v porodni sobi, kjer so me pripravili. klistirja mi niso dali, ker so rekli da ga ne potrebujem, prav tako nisem potrebovala Dianatala, ker sem bila po njihovem mnenju dovolj odprta. popadki so se stopnjevali, bolečina prav tako. ko so mi predrli mehur, se je pa začelo zares. ko je bilo treba začeti pritiskati, sem bila že tako utrujena, da na trenutke nisem več zmogla, ampak me je moj ful pomagal, babice tudi, še par pritiskov in zaslišala sem jok, nato pa je bil moj zakladek že na mojem trebuščku. na bolečino sem še isti trenutek pozabila, občutek, ko začutiš to malo bitjece ob sebi, je neverjetno, tega se ne da opisati z besedami.
lagala bi, če bi rekla, da je porod lahka in neboleča stvar, ampak se da vse preživeti.
bila sem prerezana, imam sicer samo en šiv, ampak več vbodov, je zelo neprijetno in boli, ampak se da preživeti. vam svetujem, da imate res s sabo v P plavalni obroč, meni je ful pomagal, ker drugače ne vem kako bi sedela.
no, tako na kratko sem se vam javila. če bom utegnila, bom zdajle dala v album še slikice.
lep pozdravček vsem, se bom še javila, ko mi bo čas dopuščal.