IZVIRNO SPOROČILO: manna
živjo
mini, a se marcel nič ne upira ko mu to s fiziološko delaš? Kje pa si dobila flaško za fiziološko za stiskanje v nos? v lekarni najbrž? Za dan D pa že zdaj želim da bi šlo čimbolj gladko.
Manna - jaz uporabljam tole, jo dobiš v skoraj vsaki trgovini in v originalu služi temu, da ti "na suho" vlečeš smrkelj iz nosa
http://www.mimovrste.com/artikel/1390609028/aspirator-chicco#pictures S FR jo pač uprabiš v nasprotni smeri, napolniš s fr in stisneš v nos. Imajo pa te na koncu en tak silikonski nastavek, tako da otročka ne moreš raniti v nos.
Naš Srečko včasih (če je dolg premor) protestira pri prvem pucanju. Ampak ga jaz dvignem tako, da sedi na mojem stegnu in ga z eno roko držim čez rokici, z drugo pa lovim nos in brizgam. Včasih gre pa tudi kaj mimo. Še bolje pa je, če imaš pomoč partnerja, ampak ta ni vedno pri roki.
Mi bo pa ratalo žal, da Mini nisem naročila tiste pručke iz ikeje. Bi nam verjetno prav prišla tudi pri čiščenju zob. Tamau se namreč čedalje bolj upira in zaenkrat mu jih še pucamo tako, da ga držim v naročju.
JanciF - dojenček ni slaba ideja. Ti pa povem, kako deluje to pri moji zadnji nečakinji. Smo namreč že pozabili, kako zelooo pridni so novorojenčki. Ko se ne prehranjuje, spi. In vmes imaš čas za starejšega otročka. In ko novorojenček postaja čedalje bolj aktiven, se tudi starejši bratci/sestrice počasi navajajo, da niso sami. Edino kar moraš pazit je, da ti starejši ne vzame "v naročje" novorojenčka, ker on bi ga božal, držat ga pa seveda ne more.
Kaj več pa ne bom pametovala, ker nimam lastnih izkušenj, a n.