IZVIRNO SPOROČILO: aleži
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Mislim, da sta že pokojna.
V članku piše, da se je novinarka pogovarjala z njima
. Verjamem, da o Giovanni nista nič vedela - ampak verjetno tudi rejniki niso smeli kar povedat, kje je zdaj Marko, ko je prišla Givoanna k njim ponj. Ne vem, zakaj bi bili zdaj zato slabi ljudje??? Onadva nista nič vedela, rejniki pa niso smeli povedat, kam so dali posvojenega otroka - saj to je praksa pri posvojitvah, kajne? Razen pri odprtih, teh pa takrat ni bilo...
Po mojem nista bila slaba, trudla sta se po svojih močeh kolikor se je dalo!
v članku je povedal, tako
Odkril sem jih 16. junija letos, ko sem se po vsej mori, ki sem jo preživel, odločil poiskati svoje 'korenine', ker do takrat nisem vedel ničesar, razen tega, da me ni marala, da je bila grda ...« to se pravi,da so mu govorili o materi (kdo se ne ve???) ali pa so si samo izmislili in rekli kar tako iz obupa ko je hotel kaj preveč spraševat o družini in so se bali
Jaz sem, vsaj kakor je bil članek napisan, razumela drugače. Ne, da sta mu posvojitelja govorila grdo o mami, ampak da je bil glavni problem v tem, da je bil posvojen v precej neprostvetljeno okolje, ki posvojencev ni sprejemalo kot enakopravne člane družbe, temveč kot nekakšne 'pankrte' in v stilu 'otroci odgovarjajo za grehe staršev' je Marko dobil polno dozo.
Recimo, zadnjič sem spoznala neko gospo, ki je jokala, da bo njihova družinska kmetija 'izgubila ime', saj njen brat nima otrok, pa čeprav sta si z ženo zelo prizadevala. Na vprašanje, zakaj nista posvojila, je bil odgovor, da 'se težko dobi' in da 'ne moreš prebrati', ob omembi drugih držav (Rusije, Makedonije itn) je bila čisto zgrožena, ker 'že tako ne veš, kaj dobiš, kaj šele uni cigani'. Gre za ljudi iz precej zaprtega okolja in polnih predsodkov.
Po moje je bilo v Markovem okolišu kar lepo število ljudi, ki so bili do njega nezaupljivi, ker 'se ne ve, od kod je prišel' in so tudi svoje otroke vzgojili v nezaupanju in odklonilnem odnosu do njega. In otroci so mu v šoli metali zmerljivke in očitke, vse to, kar so slišali doma in najbž še marsikaj dodali zraven, za dramatični učinek. Povprečno čuteč človek si z lahkoto predstavlja, kaj to naredi mladi duši.