IZVIRNO SPOROČILO: farfala
Ne pomaga:
- sirup iz smrekovih vršičkov
- čaj z medom
- inhalacije z inhalatorjem
- inhalacije nad posodo z čajno mešanico
- posoda v spalnici
- sopara v kopalnici
A še lahko kaj naredim????????????? Sem sama enkrat imela tak nadležen suh kašelj in je trajalo 3 mesece!! Sem pa sedaj ugotovila, da mi zelo pomaga ob suhem kašlju, če si grlo nekaj dni s propolisom sprejam. A bi še to poskusila pri malemu, čeprav je alkohol? Ma ne vem več, no.
Zvečer ko greste spat nareži na kolobarje pol čebule, lahko tudi celo, daj na en mali krožnik in v spalnico. Kar zelo smrdi, vendar čudežno pomaga, da ponoči ne kašljajo tako veliko.
Naredi obkladke: pleničko zloži bolj na malo, po eni strani namaži z olivnemu olju in pleničko segrej...lahko v pečici, ali pa držiš kar nad steklokeramično, da se segreje. Potem daj to toplo (pazi da ne bo prevroče, mora pa bit kar toplo) na prsi in pusti čez noč. Še boljši obkladki pa so, da iz pleničke sešiješ tak žakeljček, na drobno narežeš čebulo, jo daš v ta žakeljček in daš za nekaj časa v vročo pečico...ko je lepo toplo, daš otroku na prsi in pustiš delovati čez noč...to je meni zelo pomagalo, ko sem kašljala. Zelo fajn pa je tudi krema od materine dušice, ki jo namažeš po prsih, med lopaticami in po podplatih.
To pri nas vedno pomaga....upam, da bo kaj od tega tudi vam. Pa čimprej se pozdravite.
Pa še to: če nima vročine, ga fajn obleči in da nesi za malo ven na svež zrak...svež zrak zelo pomaga pri kašljanju.