Dobro jutro!
kako lepo sončno vreme se je včeraj naredilo po vsej tej količini izlite vode iz neba
IZVIRNO SPOROČILO: lana08
Sploh ne morem verjeti, da so posnetki na netu in tv iz Slovenije
Ja, tudi jaz ne. Prav na misel mi je prišlo, da smo to gledali iz tujih držav, sedaj pa imamo takšno stanje tu, pri nas.
Mi je res žal za vse, ki so utrpeli trenutke groze in materialno škodo.
miklarom

upam, da se je voda umaknila, da ste ven iz najhujšega!
sonya o jej, samo da tebi ni nič in škoda za totalko no
o jej, kakšnem vikend je za nami, s tem, da tam, kjer je poplavljeno, že nekaj časa ne bo tako, kot je bilo prej
Mi smo pa tisti naš sejem pregurali, obiskovalcev je bilo jasno polovico manj, kot sicer, iz najmanj dveh sosednjih vasi sploh niso mogli na to stran, kjer se je dogajalo. Sicer je vas višje ležeča, ampak so bili vsi mostovi pod vodo, ali pa je bilo ravno na tem, da jih zalije. Vmes med dogajanjem sem na hitro šla pogledat proti reki (Sava, vse skup je nekak skor na začetku Zasavja) in je bilo vse kot jezero, dve hiši pa sta že bili kot otoček sredi jezera

. Zeblo me pa na srečo ni, oblekla sem se kot polh, imeli pa smo šotor, pa kuhalo se je tud tam, tko da na srečo ni bilo mrzlo.
Za vikend spet napovedujejo dež, upam, da v zeloooooo manjši količini, ker tisti, ki so sedaj imeli vse poplavljeno, vsega do naslednjega deževja niti v red še ne bodo mogli spravit.
Če se mi, ki smo na malo višje ležečem terenu, borimo z nespluženimi cestami, pa vsaj narasla voda ne mora do nas, edino, kar nas lahko ogrozi, je plaz, ampak zaenkrat še niso pričeli z napovedano sečnjo gozda, v nasprotnem primeru pa tud mi ne bomo mirno spali.
Dekleta, naj pridejo sedaj lepši dnevi!