writing-img

ste šle oz. boste šle

clock-img

11.08.2010, 15:29

clock-img

Anonimen

Ali boste oz. ste šle vse na odvzem brisa za sterptokok b.Malo sem brala po netu in me zanimajo vaša mnenja, sicer moram še svojo G vprašat kaj meni na odvzem tega brisa in ali ga prakticira ampak resnično me zanima kakšna so vaša mnenja

clock-img

11.08.2010, 16:48

clock-img

isobel

pencil-img

289

Jaz ne bom šla, ker imam teh pregledov vrh glave. Upam na najboljše. user posted image

clock-img

11.08.2010, 16:54

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

IZVIRNO SPOROČILO: isobel

Jaz ne bom šla, ker imam teh pregledov vrh glave. Upam na najboljše. user posted image

user posted image user posted image

A samo zato,ker imaš teh pregledov na vrh glave ne boš šla?Včasih je po toči zvoniti prepozno

clock-img

11.08.2010, 17:24

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

Jaz sem nameravala it, pa me je v 33. tednu prehitel porod user posted image Maybe next time user posted image

clock-img

11.08.2010, 18:07

clock-img

emma83

pencil-img

635

Absolutno bom šla, sem slišala čisto preveč zgodb s slabim koncem zaradi tega streptokoka. Ne vem pa kdaj se to gre, bom morala svojega G vprašat na naslednjem pregledu.

clock-img

11.08.2010, 20:32

clock-img

isobel

pencil-img

289

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

IZVIRNO SPOROČILO: isobel

user posted image user posted image

A samo zato,ker imaš teh pregledov na vrh glave ne boš šla?Včasih je po toči zvoniti prepozno

Točno tako. Drugače pa v septembru ni pričakovati toče. user posted image

clock-img

11.08.2010, 20:43

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ali boste oz. ste šle vse na odvzem brisa za sterptokok b.Malo sem brala po netu in me zanimajo vaša mnenja, sicer moram še svojo G vprašat kaj meni na odvzem tega brisa in ali ga prakticira ampak resnično me zanima kakšna so vaša mnenja

Ravno danes so mi vzeli bris, sem pa v 37 tednu user posted image .

Odločila sem se zanj in preprostega razloga: preveč slabih zgodb in si nikoli ne bi odpustila, da bi bilo kaj narobe ter da sem vedla, da se da ukrepat oz. preprečiti najhujše, pa tega nisem storila. Tak da mi ni škoda teh 40€.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

clock-img

11.08.2010, 20:50

clock-img

tintin

pencil-img

3293

ja, v P Kranj ga prakricirajo rutinsko, če si njihov pacient...HB, ker sem pozitivna...

clock-img

11.08.2010, 20:55

clock-img

krokar

pencil-img

155

Sem šla pri 1. porodu in tudi v drugo grem!! Tistih par evrov bomo pa že reskiral. Bris se vzame tam po 35 tednu!! Boljša preventiva kot kurativa...

clock-img

11.08.2010, 22:02

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Jaz sem nameravala it, pa me je v 33. tednu prehitel porod user posted image Maybe next time user posted image

Isto. Pri drugi, pri prvi pa ta pregled še ni bil "popularen" oz. se je zelo malo vedelo ali nič.

clock-img

11.08.2010, 22:43

clock-img

anju

pencil-img

2573

mogoče gre res za "popularnost". vsekakor je več slišat o streptokoku. test ne more škodit. v primru okužbe preventivno dajo antibiotik med porodom in po porodu namenijo pozornost pri pregledu otročka tudi glede streptokoka. okuženih naj bi bilo cca 25% žensk. je pa tako, da je streptokok najbolj nevaren nedonošenčkom in bi ga bilo smiselno delati prej, običajno se ga pa nekaj tednov pred pdpuser posted image možnost okužbe pri donošenem otroku je menda zelo majhna.
sem se odločla za.

clock-img

12.08.2010, 07:37

clock-img

hermy1

pencil-img

1462

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Odločila sem se zanj in preprostega razloga: preveč slabih zgodb in si nikoli ne bi odpustila, da bi bilo kaj narobe ter da sem vedla, da se da ukrepat oz. preprečiti najhujše, pa tega nisem storila. Tak da mi ni škoda teh 40€.

Jaz sem tudi šla in sem imela veliko srečo, da stane to pri moji G samo 10 eur.

clock-img

12.08.2010, 11:17

clock-img

posh

pencil-img

1282

Sem šla. Obakrat.

clock-img

12.08.2010, 11:35

clock-img

Urshy78

pencil-img

1895

bom šla, ja

TIAN 05.11.2010

clock-img

12.08.2010, 12:08

clock-img

lananai

pencil-img

3613

nisem šla in ne bom šla

clock-img

12.08.2010, 12:47

clock-img

cukica

pencil-img

1698

tudi jaz bom šla,ko bo čas za to. Se gre pa med 35 in 37 tednom!

17.01.2011 Nejc

clock-img

12.08.2010, 14:30

clock-img

Anonimen

aha, prvič slišim za touser posted image
za kaj pa se gre??? in lahko kaj škoduje otroku???
hvala

clock-img

12.08.2010, 16:38

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2509995

http://www.bambino.si/streptokoki_skupine_b

isobel saj se kar hecaj.Očitno ti ni mar . Glej da te ne doleti,da ne boš jokala potem na RR-ju

clock-img

13.08.2010, 08:45

clock-img

isobel

pencil-img

289

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

isobel saj se kar hecaj.Očitno ti ni mar . Glej da te ne doleti,da ne boš jokala potem na RR-ju

Do tega sklepa si prišla, ker ti ni povšeči moj razlog ali ker se norčujem iz tvojih komentarjev?

Kar se omenjene teme tiče, menim, da je to stvar odločitve vsake posameznice oziroma bodočih staršev najsi so njihovi razlogi tehtni ali banalni (o tem tako ali tako presojajo drugi). Nekatere razlogi za omenjeni pregled prepričajo, nekatere pač ne oziroma presodijo, da tega ne potrebujejo ali pa upajo na najboljše. Vprašanje je bilo takšno, da lahko odgovorijo tako ene kot druge. Zato ledenaa, počasi se bo treba sprijazniti, da so si ljudje med seboj različni in se svobodno odločajo in različno odzivajo na situacije.

Nikakor pa se ne nameravam spuščati na tvoj nivo in drugače mislečih od mene (beri: tistih, katerih razlogi ti niso všeč) označevati z nalepkami ali nad njih klicati nesrečo kot si to storila sama v zadnjem komentarju. Jaz želim vsem mirno nosečnost in porod z zdravim otročkom na koncu, če opravijo ta pregled ali pa ne.

clock-img

13.08.2010, 09:23

clock-img

d3lfink4

pencil-img

205

Pozdravljene,

a katera ve mogoče, če se je možno testirati že prej (pred 35.tednom)  - mene skrbi zato, ker nosim dvojčke, ki pa so velikokrat rojeni zelo prezgodaj - mi je moja gin. rekla, da lahko že 2 meseca pred rokom, al pa tudi skoraj na rok, da ni nobenega merila/zagotovila. No, s tem sem se že sprijaznila ... me pa malo skrbi tale streptokok - pa nedonošenčki so še toliko bolj občutljivi nanj.

Jaz bi najraje šla na testiranje kar zdaj, saj če ga imam, ga bom tako ali tako imela še potem, ko rodim, če ga ni, ga pač ni - al ne?!  user posted image

clock-img

13.08.2010, 09:30

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Pozdravljene,

a katera ve mogoče, če se je možno testirati že prej (pred 35.tednom)  - mene skrbi zato, ker nosim dvojčke, ki pa so velikokrat rojeni zelo prezgodaj - mi je moja gin. rekla, da lahko že 2 meseca pred rokom, al pa tudi skoraj na rok, da ni nobenega merila/zagotovila. No, s tem sem se že sprijaznila ... me pa malo skrbi tale streptokok - pa nedonošenčki so še toliko bolj občutljivi nanj.

Jaz bi najraje šla na testiranje kar zdaj, saj če ga imam, ga bom tako ali tako imela še potem, ko rodim, če ga ni, ga pač ni - al ne?!  user posted image

kolikor mi je moja G rekla ga vsi otroci, mki so rojeni z CR avtomastko dobijo antibiotok enako tudi otroci, ki so nedonošenčki, tako da pri tebi po mojem ni neke panike da ga ne bi dobila če bi prehitro rodilauser posted image

clock-img

13.08.2010, 09:49

clock-img

gupika

pencil-img

244

Nisem šla, ker sem prepozno slišala za to (tik pred porodom). Naslednjič bom pa šla.

clock-img

13.08.2010, 13:11

clock-img

anju

pencil-img

2573

d3lfink4 najboljše da vprašaš svojega G. če je to res da nedonošenčki dobijo antibiotik avtomatsko, ne vem, mogoče, malo se mi zdi čudno, verjetno jih pa kar temeljito pregledajo po porodu. za testirat prisotnost streptokoka se vzame bris tako da na tvojo željo verjetno ne bi smelo bit problem ga vzet prej.

Anonimna to mi je čudno da rojeni s CR avtomatsko dobijo antibiotik - verjetno nisi mislila v povezavi s streptokokom B?

clock-img

13.08.2010, 20:07

clock-img

d3lfink4

pencil-img

205

Hvala za informacije ... ja, se bom pozanimala na naslednjem pregledu kak pa kaj - pa sporočim. Bom kr zatežila naj me že prej testirajo, pa bo user posted image

clock-img

13.08.2010, 20:44

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Ne, ker sem vedela, da nisem okužena.
Če pa bi dopuščala možnost, da sem, potem bi se dala zagotovo stestirat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem