IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink
Ja, hudič je s krediti. Ste mi vseeno dale za misliti...grozno se sliši 30 let...
Imava skupnega dohodka cca. 2300 eur/mesec, pa če odštejem 600 eur za kredit (v večjega ne bi šla), še bi nama vedno ostalo 1.700 eur, kar bi bilo dovolj za položnice (sedaj jih imava z vrtcem vred za 500 eur), za hrano, počitnice... Res pa je, da nikoli ne veš kaj bo nadalje...bog ne daj, da se nekomu kaj zgodi, pa da ostane sam...:( Ali pa kdo ostane brez službe - sicer mala verjetnost, ampak nikoli ne veš.
Me veseli, da si razmišljanja pozitivno sprejela

.
Glede na to, da sta se enkrat že fino zafrknila (še za sedem let, do leta 2017, če sem prav razumela), bi na vajinem mestu temeljito premislila in preračunala, če se zavežem za 30 let in toliko denarja.
Znesek za mesečno obrok se mi zdi smiselen - ne več kot 25% dohodka.
Za primer nezgode in tudi brezposelnosti lahko kredit zavaruješ - pozanimaj se, koliko dodatnih € je to na mesec - da si mirna vsaj v enem delu.
Na vajinem mestu bi šla v manjšo nepremičnino, nekaj v že prej omenjeni vrednosti, kar je čisto ok površina dokler je otrok manjhen in tudi pri še enem ne bi bili ravno eden po drugem. Maximalno 10, mogoče 12 let.
Do leta 2017 odplačaš sedanji kredit in začneš razmišljati o novem in o novem stanovanju.
Se mi zdi, da smo kot narod zelo nemobilni, eno nepremičnino bi imeli za celo življenje - kar je v bistvu velik nesmisel, ker se naše potrebe menjajo. Poglej samo, koliko otrok praktično do šole spi pri starših, svoje sobe niti ne rabijo in zakaj plačevati banki obresti za nekaj, česar ne rabiš? Raje daj na kupček in kupi več, ko bo za to tudi dejanska potreba. Trg nepremičnin je zaživel, še leto ali dve, da pride na realna tla, potem se bodo stanovanja še lažje menjala skladno s potrebami.