Nenya, naša je 3,5 stara. Pa je čez dan opustila plenico pri 3 letih, 14 dni kasneje pa še ponoči. V bistvu relativno pozno (za podnevi mislim).
Nočne more: nekaj mesecev nazaj se je ponoči kriče zbujala. Jaz mislim, da se je mal predramila, mal učke odprla in se potem Nodija ustrašila, ki je ležal zraven nje. Jaz sem vsakič prinorela v njeno sobo, kaj za boga se dogaja, da tok kriči, ona pa pravi, da so tam ene lučke, al pa da tam nekaj miga... Vedno sem jo samo pomirila, da se ji je samo sanjalo, da tam ni lučk in da nič ne miga. Magar sem ji še luč prižgala, da je vidla, da je njena soba ok, potem sem pa mal zraven nje obležala, da je nazaj zaspala. Se mi zdi pomembno, da otroka čisto zbudiš in vržeš iz filma, da se res zave, da se v resnici ni nič narobe.
Zadnji mesec in pol pa teh mor sicer ni več, ampak isto k nama hodi vsako noč. Tud jaz to povezujem s prihajajočim dojenčkom. In sem ji rekla, da lahko kadarkoli pride se pocrkljat in k nama spat. Zdaj je pa nehala
. No, pričakujem, da se bo to še dogajalo, sploh ko bo dojenček. To bo fino, ko bo gužva
.