Ja, z velikostjo injekcije mislim na oboje, dolžino in premer brizgalke. Dolžina in oblika igle je pa tudi ogromna (to ni takšna igla in brizgalna, kot tista s katero te cepijo proti raznim boleznim).
Naj te še malo potolažim, to velikost sem videla šele doma, ko mi jo je mož pokazal, ker jo je vzel za spomin. Vse se dogaja za tvojim hrbtom in ne vidiš ne igle, ne brizgalne, pa verjemi v tistem trenutku te tako nič ne zanima, važno je samo, da bolečina malo popusti. Čeprav moram priznati, da se meni moji popadki sploh niso zdeli boleči (me je kaj drugega v življenju mnogo bolj bolelo). Problem je bil samo v tem, da je vse skupaj trajalo tako dolgo (24 ur za 3cm in potem še 7 ur do poroda). Preprosto mi je manjkalo energije, ki pa sem jo v tistih nekaj urah, ko je delovala epiduralna, pridobila dovolj, da sem lahko lepo rodila (brez raztrganin in prereza). Pa moram povedati, da sem bila zelo zdrava
(kot sedaj), nisem se pretirano zredila (vse v mejah normale) in veliko, res veliko, sem se gibala in športala (sem igrala tenis do 8 meseca, potem pa nihče več hotel igrati z mano
). Torej bi morala imeti dovolj energije za vseh 33ur, pa mi je je vseeno pošteno primanjkovalo.
O telovadbi za nosečnice ti lahko tudi jaz nekaj povem: toplo jo priporočam vsem zdravim nosečnicam!!! To je taka mirna vadba, najprej malo ogrevanja, potem pa razne uporabne vaje, vse bazira na temeljitem razmišljanju o pravilnem gibanju in predvsem na pravilnem stiskanju in krepitvi mišič medeničnega dna. Naučiš se jih pravilno stiskati, se pravilno usesti, pravilno dvigniti breme, se pravilno dvigniti iz postelje in iz tal, pokažejo ti pravilno držo, naučijo te kaj pomeni vzravnana - ravna hrbtenica. To je nizko intenzivna vadba. Zame je kar malo premalo intenzivna. Jaz zelo dobro poznam svoje telo in vem, kje so moje meje, kdaj je moj pulz optimalen in ne grem čez mejo, zato vadim tudi sama. Poleg vadbe za nosečnice 2x na teden, hodim sedaj še vsaj 4x na teden v fitnes. Do petega meseca sem še tekla, vsak dan 2km, enkrat na teden 5km, potem sem od 5-7 meseca hodila skoraj vsak dan v fitnes, ker mi tek ni več odgovarjal, sedaj pa kombiniram vadbo in fitnes. Meni je ginekologinja priporočala, da se s športom ukvarjam tudi v nosečnosti, da ne bom pogrešala športa in imela poleg fizičnih še psihične težave. Rekla je tudi, da ko mi tek ne bo več prijal, naj nadaljujem v fitnesu, kjer mi bo dober kader pokazal pravilne vaje za nosečnice. Priznati moram, da je bil nasvet in moja odločitev pravilna, sem zdrava, nič ne zatekam, prebava je urejena, več kot dobra in za vse ostale nosečniške tegobe sem izvedela od drugih, saj jih sama nimam.