IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83
Kaj nastavke za bradavice boste tudi imele v porodnišnico zraven? katero kremo za bradavice priporočate?Imam bepanten in piše,, da si lahko mažeš bradavice, me zanima če res,....
Pidžamo boste imele svojo ali kako? Haljo ali s hlačami? Ne vem, jaz še niikoli niosem rodila, ne vem kaj je najboljše,...
Pižamo bom imela z hlačami, ker kupujem na dolgi rok - jo bom uporabljala tudi pozneje doma (ni pa nujna oprema za porodnišnico). Halj oz. spalnih srajc ne nosim. Za bradavice mam od DMa (želela sem od Aventa, pa niso imeli niti ene druge znamke, samo svoje

), mi pa da soseda njeno (od Aventa), ker jo je rabila samo prva dva dni, jaz pa itak ne bom rekla ne, ker je pred mesecem rodila in je praktično sveže odprta. Jo pa ful hvali. Je pa fajn, da je ni treba umivati pred dojenjem, ker ni škodljivo za

.
Danes sem imela zadnji dan MŠ. Uf, nega otroka... Prvič sem se zamislila sama pri sebi ALI BOM ZMOGLA. Do zdaj sem bila vedno pozitivno naravnana v smislu - se bomo sproti učili. Danes pa je prišlo toliko enih uporabnih informacij, ki se jih že zdaj več ne spomnim vseh, da samo upam, da mi "uspe". Saj vem, da bo, ampak čaka nas skrb. Ni več samo misel na lepega, dišečega dojenčka, ki se ti sladko nasmeji, ampak tudi dejstvo, da bomo odgovorne za živo bitje. Kdaj k zdravniku, da ne bo zgledalo kot da smo tam za vsako figo, kdaj, da ne bo prepozno, kaj vse storiti, ko neutolažljivo joka, bo mleka, dovolj poje, ga pravilno negujem, oblačim, mu s čim nevede delam več škode kot koristi, ah... Vem, nobena ni rojena z znanjem, kako skrbeti za otroka, vsega se bomo naučile, nekaj bo tudi instinkt, materinski nagon, pa seveda pomoč drugih.
A je kakšna prijetna lahka (s tem mislim na ne preveč strokovne besede, lepo razloženo tudi za laika) knjiga na temo nega, skrb za otroka?
Na široko povijanje pa se moram tudi jaz pripraviti, saj v MS le-tega priporočajo in delajo kljub slikanju kolkov (in dobremu rezultatu).
Kapesanta, nam so rekli v MŠ, da prvorodke naj pridemo, ko so popadki na 5-10 minut, ker se počasi odpiramo in porod dlje traja (ni pa nujno), drugorodke in ostale pa malo prej (10-15 min), ker naj bi šlo hitreje. Jaz mam do porodnišnice 35 minut.