Oooo, kako ste nekateri nadležni s temi pridigami o nezaželjenem pospravljanju in vdiranju v zasebnost...bla , bla...saj avtorica sploh ne sprašuje to...Mimogrede, ko sem bila sama najstnica ( tudi še pri devetnajstih), nisem imela nič proti, če je mama pospravila tudi kdaj pa kdaj po moji sobi...Sva pač imeli dogovor, katere stvari naj pač pusti pri miru...enako je bilo z bratom...S tem mi ni podpirala lenobe, ker sem pač velikokrat tudi jaz pospravila hišo od vrha do tal, temveč mi je v času, ko sem bila s šolskimi in drugimi zadevami preobremenjena, pač naredila uslugo...Kaj se ve, mogoče imata tudi onadva takšen dogovor... Naš dogovor je moja mama spoštovala in nikoli zaradi tega niso nastali konflikti....Če tega dogovora ni in če gre tu res za brskanje in poseganje v zasebnost, je pa to seveda druga stvar.Skratka, kakor že je, bistvo ni v tem...Marihuana...ja....nikakor nisem nazadnjaška, v svojih norih letih, sem doživela in videla marsikaj...vendar...Ne, marihuana je mamilo, in v tej smeri ni primerljivo z alkoholom...Seveda tudi pri alkoholu pride do odvisnosti, vendar ni to to...Osebno sem mnenja, da človek ne potrebuje umetnih spodbujevalcev veselja, sproščenosti, motivacije, energije....če je z njim vse vredu. Po marihuani, ti je svet fino rožnat, vesel, brezskrben ....in sam si tudi nekje tam zgoraj...vsemogočen...Tisti , ki ste jo poskusili, že veste o čem govorim, , če ne, niste kadili marihuane ampak čaj.
Ne, svoje otroke ne bi želela gledati v zmešane in motne oči, ne bi se hotela spraševati ali so natur dobre volje ali zato, ker so ravno enega zvili...Tisti, ki pravite , da to ni nič takega se v mojih ( in verjetno v katerih drugih) očeh zelo motite. Samo predstavljajte si svojega otroka z jointom v roki ...Kalbo, si kaj pomislil na svoje tri škrate?
Jaz osebno, bi se s sinom poskusila čisto tako mimogrede pogovoriti, ne bi delala nevem kakšne panike...mogoče je vse skupaj lažni alarm....