evo še mene tukaj, da kaj napišem...
porod je potekal ekspresno, dobri 2 urci, pri iztisu se je malo zataknilo ker je pač bila malo večja...pa še iz torka na sredo ponoči sem dobila virozo s hudo drisko...in sem komaj sama sebe pokonc držala, kaj šele da bi rojevala...
popadki so se začel ob 14.00, neredni a zelo gosti, sem pa ležala v postelji in potem sem se odločila, da grem v sede ali v stoje, da bo šlo hitreje in ob 3 so postal redni, ob 16.00 poklicala fanta, da je prišel domov, se je zrihtal, vmes ko se je pedenal, mi je mal vode odteklo..se zrihtava, vožnja do P, itak največja gužva do P, popadki na 4 minute, voda odtekala, pridva tja, odprta 8 cm...v porodno...itak se je mudilo še zarad tega, da sem antibiotik dobila zarad streptokoka...se steče flaška, mal prediham in iztis, ki je bil kar dolg, ena se mi je po trebuhu metala, fnt mi je nogo držou, druga je pač spodaj pedenala in 17.41 je bla zunej...juhej, kakšno olajšanje...
dojenje: nama je zelo lepo steklo, v 2 dneh je pridobila 210g
res je pridna za jest in sva že skoraj na porodni teži...
kupčke: slabo podira...
spanje: ponoči spi pri meni, meni paše tako, že zaradi šivov, sicer sem čist mal šivana ampak dokler me malo še boli bo tako, ko pa k sebi pridem, pa v svojo postlco
je pa Manca zelooo pridna, je in spi. Kake 2 urci na dan je pokonc tko da gleda okoli sebe in opazuje, čisto tiho kot miška
Meta jo je sprejela v redu, malo trme sem pa tja, in kakšno batino že dobi manca
ampak nič groznega, za 1x
partnerji: itak sem bila že pri meti skos sama, sem zdaj tudi...imamo doma kmetijo in veliko dela. V prvo mi je blo zelo hudo, ker ni z mano, zdj mi je pa prav fino, mislim super bi blo če bi bil zraven ampak ni pa tako, da bi jokala kot pri meti....itak imam z dvema fračama dost dela...
mi pa zdaj pomaga pri meti, da jo vzigne, previje, spat daje...mance pa ne previja, tud mete ni in ga ne mučim, če mu ni takih malih za previjat...
meto pa res super spedena, me prav preseneča...kako se dobro zrihtata, brez vpitja in joka, itak je ati car
pa skopa jo...vse...manco pa bo ko bo večja...no problem...