IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka
Gromozanska razlika je med tem, da otroku dosledno postavljaš meje in tem, da si do otroka surov.
To kar opisuješ ti je žal tisto drugo.
Hvala bogu nisem do sedaj imela nobene takšne izkušnje, bi pa na tvojem mestu zagotovo odreagirala. Žal se z vzgojo otrok ukvarja en kup primerkov, ki enostavno niso kos poklicu, ki ga opravljajo.
Se strinjam in še dodajam, da marsikdo v tem poklicu, ne opravlja tega dela z veseljem temveč zgolj iz nuje oz zaradi denarja.
Da se navežem na avtoričin post, tudi mene bi kar zmrazilo, če bi bila priča takšni
sceni..

Da sama vidim kaj takega, me sigurno nobena vrata ne bi zadržala- bi v hipu šla kar sama do otroka in tudi vzgojiteljico bi vprašala, kako in zakaj. Gre le za 2- letnika, ki marsikaj še ne razume in ne recimo 4- letnika in več, ki bi moral te stvari dojeti.
In glede živčnosti vzgojiteljice, ok, razumem, se zgodi, ampak naj posledice ne čuti nekdo, ki je star dve leti in ki je tistih par ur povsem odvisen od nje. Tudi jaz v službi ne morem svoje "žute minute dat ven", pa delam z odraslimi ljudmi, ki razumejo zadeve.
Skratka, zame definitivno nisi preveč občutljiva. Bi pa na tvojem mestu odprla to temo z dotično vzgojiteljico- vsaj toliko, da si povesta vsaka svoje mnenje in da ne boš ves dan razmišljala, kaj se dogaja s tvojim otrokom, ko je v vrtcu.
Ena je še omenila, če bi videla, da je to napravila tujemu otroku, bi zadeva šla kar mimo... S svojim komentarjem je predstavila sebe in svoj način, kar pa še ne pomeni, da smo sedaj vsi starši tako neempatični. Ko sem bila sama priča več podobnim scenam in potem še povsem neumestnim komentarjem vzgojiteljice, sem pomislila,
moj bog, kaj dela ta ženska z mojim otrokom?! V glavnem, otroka sem še v tistem letu prepisala v drug vrtec. Pri nas je bilo pač več pritožb, ki so se ponavljale, vodstvo pa ni reagiralo, tako da je to bila edina možna rešitev.