IZVIRNO SPOROČILO: Otika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
... malo se mi zdi, da podcenjuješ navadne vrtce.
Ma ne sploh ne ... samo imela sem možnost spoznat način dela enih in drugih, pa mi je montesori bližji ... tako da mi je prav hudo, ko jo bom po vsej verjetnosti čez 2 leti morala dat v navaden vrtec
.
Otika, tako kot sta napisali Ronja in Mate0ja, niso vsi navadni vrtci isti

ti želim, da bi tvoja mala tudi v navadnem vrtcu imela krasni vzgojiteljici ... ker to je res čisto uživanje, ko vidiš, kaj vse otrok v vrtcu počne (naši so že pri dobrem letu v navadnem vrtcu strigli, pa na sprehod so hodili od prvega dneva dalje, ko niti vsi še niso hodili, pa res so počeli en kup stvari, ni da ni) ...
Barni, meni se tudi zdi, da bi bilo prav (če že ne nujno), da bi nas prej obvestili, da bodo delali po tem načinu. Pa nimam v osnovi nič proti MS (čeprav verjamem, da je moj prvotni post zgledal tako - sem bila še precej v šoku od roditeljskega sestanka, ko sem to pisala), me pa izredno moti (še vedno), ker to kao ni naša stvar. Ker JE naša stvar, če se totalno zamenja način dela v vrtcu. Niti nočem kakega soodločanja ali česa podobnega, ker vem, da se pri 19. starših ne more pričakovat, da bi se lahko zares zmenili in strinjali glede tega

Bi bilo pa prav, da bi roditeljski sestanek sklicali pred začetkom dela po novih metodah, pa tudi prav bi bilo, da bi nam predstavili, v čem bo ta nov način drugačen od "starega". Zdaj še vedno ne vemo kaj prida o tem ...
Še malo poročam o stanju, če sem že začela s to temo ...
Sicer pri nas ni veliko boljše ... še vedno se včasih ponoči zbuja in ful joka (malo manjkrat, pa vseeno ... če ponoči tako joka, potem je v neki stiski in meni je to ful hudo

), blazno je razdražljiv, pa se ful pogovarjamo pa crkljamo pa učim ga, da je treba povedat, ko mu kaj ni všeč, ne pa se takoj ful razburit ... pa včasih dobim občutek, da mora popoldne doma dat ven vse tisto, kar je v vrtcu potlačil, ker so ti "novi" otroci le večji, močnejši ... no, pa se kar krega pa razburja, vsake toliko ima kakšen nov stavek, ko se razburja (zdaj je popularno Ti nisi ...

včeraj se je name nekaj razjezil in sem takoj slišala "Ti nisi mami"; pa tak način mi je hecen, se pa čist preveč razburja); ma, preveč se jezi, ker se razburi za čist vsak dr*k, ma, brezveze ...
sem govorila tudi z večimi mamicami in ima ogromno otrok iz skupine težave oziroma opažajo doma ful večjo agresijo ... ne samo pri teh tamalih, tudi pri večjih, pa so bili prej skupaj v skupini.
No, ste že ugotovile, da zadovoljna (še) nisem

zdaj čakam govorilne, da se bom v miru lahko pogovorila z vzgojiteljico. Ne mislim se kregat z njo, ker tako itak nikamor ne prideš (pomoje), vsekakor pa tudi ne mislim gledat tega, da so otroci tako razpuščeni in da se jim ne pokaže, da nasilje ni dopustno. Celo v "navadnih" vrtcih ne tolerirajo oziroma ne bi smeli tolerirat nasilja, v MS pa se mi zdi, da sploh ne, da je še bolj naravnano k spoštovanju drugega
no, kakorkoli ... hvala vsem za mnenja

bom pa še poročala, kako se stvari odvijajo ... upam, da čimbolje (da še ni bilo dovolj časa, da bi se dobre strani zares pokazale)